Az Omega 3 tényleg vérhígító?
Az omega 3 annyit jelent, hogy ilyen helyzetben van a kettős kötés, azaz sokféle ilyen zsírsav van. Amennyiben ebben a zsírsavban összesen három db kettős kötés van (pl. alfa linolénsav) akkor valóban vérhígító.
Az tény, hogy csökkenti a vér alvadékonyságát, mert TXA2 (thrombocytákat aktivál) helyett TXA3 szintetizálódik belőle, mely kevésbé hatékony prokoaguláns.
OFF: Egészséges embereknél ez kifejezetten jó, mert ez csökkenti az infarktus és trombózis kialakulásának esélyét (az eszkimóknál, akik sok ilyen zsírsavat fogyasztanak, nagyon ritkák ezek a betegségek), szóval, ha valaki nem vérzékeny, akkor nyugodtan fogyaszthatja ezeket.
Nagyon köszönöm Neked!!!!!
Ezt eddig egyik doki sem mondta, pedig szóltam, hogy adom a kisfiamnak, az eszem megáll.
Én már vagy két éve használom az omega3-at. Annyit tudok mondani róla, hogy nekem nagyon sok dologban segített. Csökkentette a koleszterinemet a normális szintre, valószínűleg vérhígító is mert a vérnyomásom is normális lett (120/85) pedig 115 kiló vagyok. És ami a legfontosabb számomra abbahagytam a kedélyjavítók szedését.
Előzőnek nagyon igaza van, nem tudja előállítani a szervezet és hiányában komoly idegrendszeri problémák is kialakulhatnak.
Sajnos a kisfiad betegségét nem ismerem, de ha az orvos nem tiltja akkor adhatsz neki bátran. Akkor csak jót teszel vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!