Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Aszpirin maszk arcbőrre? Elég...

Aszpirin maszk arcbőrre? Elég hozzá a víz? Használja vki? Milyen eredménnyel?

Figyelt kérdés

A "receptje" csak annyi, hogy az összetört Aspirint vízben oldjuk fel. Ezt kell felkenni a bőrre hámlasztáshoz.

De mivel ez a BHA-sav (acetilszalicilsav) zsírban oldódó sav, és a sejtek belsejében hámlaszt, hogy lehet elég, ha csak vízben oldjuk fel? Nem kellene bele vmi zsír vagy olaj alapú dolog is? Max. mézet szoktak még írni hozzá, elég sok helyen megnéztem neten, külföldi oldalakon is, igazából csak a víz a jellemző, de nem értem, így hogyan tud hatni a hatóanyag.

2014. ápr. 11. 09:53
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Megnéztem a végső átlagolt eredményt is.

De a patikai savnál sokan a legkisebb értéket adták, a gyógyszernél ilyen nem volt.

Mert többet ártott, mint használt a termék.

Nyilván az alkohol miatt, ami durván kiszárítja a bőrt. Nekem kozmetikus és orvos is azt mondta, ez egy nagy átverés, hogy a zsíros bőrre való termékekbe alkoholt tesznek, mert ott abban a pillanatban azt látod, hogy eltávolította a zsírt a bőrödről, és örülsz, de hosszú távon azáltal, hogy kiszárítja a bőrt, még több zsír képzésére ösztönzi, így pont az ellenkezőjét érik el vele az emberek, mint ami miatt használták.

2014. ápr. 12. 14:44
 12/12 anonim ***** válasza:
szia kérdező! bár régi a kiírásod, csak szeretném elmondani, hogy nagyon jól teszed, ha a naturlandos szalicilsavat nem használod a bőrödre. az alkohol nagyon nem tesz jót neki, én próbáltam ezt a cuccot. az aszpirin maszkot még nem, de szeretném, bár 2%-os bha folyadékot használok, ezért nem érzem szükségét. : )
2014. okt. 8. 01:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!