Érszűkületre valami?
Műtét?
Elég szűkszavú a kérdés...
A már kialakult érszűkület további súlyosbodását lehet megelőzni, pl dohányzás abbahagyása, vérzsírok rendezése - akár gyógyszerrel is - olyan alternatív módszer, ami javítana az erek állapotán, NINCS. Ha létezne, az orvostudomány használná.
Esetleg értágító gyógyszeres kezelésssel, érsebészeti műtéttel ill. az érbe helyezett fémháló (ami feltágítja az eret) segítségével lehet javítani az átáramlást.
Nem tudom mi a problémád pontosan, így ne vesd rá magad egy az egyben erre a válaszra, de elvileg az E-vitaminnak jó regeneráló hatása van az erekre(is).
kérdezd meg az orvosod, hogy hátrány lehet-e ha szeded.
C-vitaminból (nem meseterséges) 60mg van 1 napi vitamin bogyóban, de orvos ismerős szerint a napi 1 grammot is elviseli a szervezet. (csak természetes, mert amúgy szétmegy tőle a veséd elvileg ha túldobod a kémiai úton előállítottat)
ezt a C-vitamint csak azért írtam, hogy az E-nél is nézz utána egy s másnak, és ha lehet az E-nél is (már ha tényleg jó rá) vegyél számításba pár kritériumot.
Pontosítás:
"C-vitaminból (nem mesterséges) 60mg van 1 napi vitamin bogyóban(valami szabvány hogy alul legyünk vitaminizálva ugye), de orvos* ismerős szerint a napi 1 gramm C-t is elviseli** a szervezet"
*: végzős orvostanonc ismerős szerint
**: nemhogy elviseli a szervezet, de nekem mint dohányosnak egyenesen ajánlotta, hogy úgy 15szörözzem meg azt a napi c vitamint amit szedek.
+ amit én szedek az elvileg ilyen acerola C cseresznye kivonat vagy mi, ára alapján el is hiszem, hogy nem egy laborban készült 20 fillér/darab áron
Tehát újra: HA jó rá az E vitamin kombinálj, hogy melyiket hogy honnan.
21:32-es vagyok és végzős orvostanhallgató
A felesleges C-vitamint kivizeled, hiába viszel be sokat...
Gyógyszeres terápia van, pentoxyfillin, statinok...
esetleg műtéti, amikor tulajdonképp kikaparják a meszes plakkot. Most kb ennyi jutott eszembe.
Szia!
Pulzáló mágnesterápiás kezelést ajánlanék. Ha érdekel ez a dolog keress privibe. Nagyon sok mindenre hatásos lehet még.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!