Mit lehet tenni gerincferdülés ellen?
Kb. úgy nézek ki mint egy kérdőjel. Már régebb óta agyon hanyag a testtartásom,nem húzom ki magam,görnyedt vagyok és mostanába fájt a hátam is és elmentem dokihoz és csak most mondta, hogy balra gerincferdülésem van. (ha lehajolok kb a térdem aljáig tudom a kezemet kinyújtani)
Sajnos amiket most leírok ezek nem kifogások. Javasolták már az úszást, de kezdjük ott hogy nem tudok úszni (meg nem is igen szeretem magam mutogatni) meg nagy a szemem dioptriája és szemüveg nélkül nem igen látnék. Gyógytornát is javasolták a suliba ahol járok minden szerdán a 8. órába lenne..nekem minden nap 6órám van (és fogalmam sincs,hogy mit kezdenék magammal 1óráig.gondoltam hogy bent maradok addig az osztályba és tanulok,de nem jönne össze,mert jönnek a takarítók) de sajnos a suliba így is bejárós vagyok (40 perc oda 40perc vissza) és így elég későn érnék haza (5óra)
Mit lehetne tenni?
Normális válaszokat várok!
Köszönöm előre is!
1.Megtanulsz úszni.
2.Otthon gyógytornázol. Vagy utána nézel a neten a gyakolatoknak, vagy szünetben megkérdezed a tanárt, hogy miket kell csinálni. Nem vagyok szakértő a témában, de szerintem ha egyik tipp sem jön be, akkor annyit tudnék ajánlani hogy hátizmodat erősítsd. Feküdj hasra, kezek a fejedhez és emelgesd magad, tesiórán is csinálják.
Nos ezek szerint bal gerincferdülésed van. és ha görnyedt vagy az hanyagtartást is jelent.
Én is hasonló problémákkal küzdöttem, ráadásul mivel zenélek, így egyenesen kell tartanom maga, de körülbelül 5 percen belül iszonyatosan el kezdett fájni a hátam. Gyógytornára jártam, otthon heti három alkalommal 20 percet végeztem a gyakorlatokat, amit a tanár adott, és úsztam. Nem gáz, én sem tudtam úszni, a víz nem mély, a gyakorlatok egyszerűek, és csak a tanár hangját kell hallanod. Szemüveges vagyok, 6 dioptria.
Ha kérdésed van, írd meg mailben :)
Remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!