Mi a véleményed a hagyományos kínai orvoslásról?
Én sokkal jobban bízom benne, mint a nyugati orvoslás módszereiben.
Ismerősi körömben az akupunktúrát, a moxa terápiát, köpöly terápiát és a hagyományos kínai táplálkozást, gyógynövényeket használnak jó eredményekkel. Illetve qigong gyakorlatokat.
Mondják... ,hogy az aki nem beteg annak nagyon jó orvoslás!
De mint mindenhez ehhez is kell némi hit!
"Mindegy ,hogy milyen fűből főzöd azt a teát, a lényeg hogy higgyél benne" S ha már képes voltál egy vagyont fizetni érte, már megvan a belévetett hited is. Tehát meg is gyógyulsz tőle!
Tehát a 2. válaszoló egy érdekes szemszögből rávilágított egy másik fontos dologra:
A nyugati orvoslás gyógyszerei beteggé tesznek, ez tény. Amíg a kínai orvoslás módszereivel kapcsolatban ilyen probléma nincs is. Vagy segítenek, legrosszabb esetben meg nem. De nem leszel rosszabbul tőlük. Míg ha elkezdenek gyógyszerezni.. háhááá..
Akupunktúráról tudok nyilatkozni:
11 éves gyerekemnek 2 évvel ezelőtt súlyos izomfájdalmai voltak.Mindenféle vizsgálat(ct,mri,labor,idegsebész,reumatológia,ortopédia) után nem igazán találtak épp magyarázatot arra,hogy miért fáj ennyire a lányomnak a háta,hogy még a wc-re is alig tud kimenni.
A reuma doktornő javasolt egy akupunktúrával kezelő doktornőt,végső elkeseredésben vittem el hozzá a gyereket.
Kb.2 hónapig jártunk,először heti 3x,majd 2x majd csak hetente hozzá kezelésre,és a lányom állapota folyamatosan javult(emellett étrend váltás,gyógytorna,vitaminok),úgy köszöntünk el a doktornőtől,hogy tudott bevásárolni jönni velünk,állatkertbe kirándulni stb.
Én nem tudtam,hogy igazán mit gondoljak,próbáltam pozitívan hozzáállni,a gyerkőc természetesen tiltakozott,ő biztosan nem hitt benne,az elején szinte úgy kellett lefogni annyira félt a tűtől..Aztán ahogy érezte,hogy segít folyamatosan jobb kedvel mentünk.
Ha teheted próbáld ki,mert tényleg sok esetben segíthet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!