Mely módszerek lehetnek hatékonyak felnőtt emberek testmagasság-növelésére?
Azért érdekel a kérdéskör, mert 25 éves srác vagyok, 174 cm, és szeretném valamennyivel megnövelni a magasságomat.
Nos, vannak honlapok, amelyek különböző módszereket kínálnak a témakörben. Néhány tanács valóban hasznosnak tűnik (pl. nyújtás), viszont vannak olyan tanácsok is, amelyek így egészségügyi végzettség nélkül is eléggé kamunak tűnnek (pl. különböző diéták), illetve vannak szerintem túlzó állítások, mely szerint akár 10-15 cm-t is lehet növelni testmagasságunkon pár hónap alatt felnőttként is.
Ezért szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba és érdekelne, hogy egyrészt mely módszerek lehetnek valóban hatásosak, és melyekre fölösleges pazarolnom az időmet. Másrészt, amelyik hatásos, az mégis mekkora növekedést tud eredményezni valójában.
tehát:
1. Nyújtással mekkora növekedés érhető el, mennyi idő alatt? Illetve napi hány óra nyújtás szükséges? (azt olvastam, hogy reggel felkelés után, illetve este lefekvés előtt közvetlenül kell nyújtani) Illetve megtartható-e az a növekedés, amennyiben nem hagyom abba a nyújtást?
2. Mennyire befolyásolja a magasságot az, hogy párna nélkül és háton alszom, ahhoz képest, mintha párnával és oldalt feküdnék? Illetve ha ülök, akkor egyenes gerinccel ülök görnyedés helyett? ( [link]
3. A lent belinkelt forrás azt állítja, hogy vannak huszonévesek, akiknek az epifízis lemeze (/növekedési lemeze) nem zárult le. Illetve azt állítja, hogy röntgen segítségével meg lehet állapítani, hogy lezárult-e vagy sem ez a lemezem. Van-e reális esélyem arra, hogy nem zárult le 25 évesen? Ha igen, hol tudom megröntgeneztetni magamat e célból? ( [link]
"If your growth plates are not completely fused then there is a good chance you will be able to use HGH to help you grow taller. Keep in mind that after your growth plates fuse, using HGH to naturally increase your height might not be as effective, but it is still worth trying."
magyarul: "Ha a növekedési lemezeid nem zárultak le teljesen, akkor jó eséllyel fogod tudni használni a növekedési hormont, hogy magasabb legyél. Tartsd észben, hogy miután a növekedési lemezeid zártak, a növekedési hormon nem biztos, hogy ugyanolyan hatásos lesz, de azért még érdemes kiprópálni"
4. Azt állítja a honlap (aminek részletét lefordítottam), hogy a növekedési hormon akkor is segíthet, ha már lezárult a növekedési lemezem - igaz, akkor kisebb mértékben.
A Wikiépdia "Növekedési hormon" című oldala azt írja, hogy "Túlműködése felnőttkorban (acromegalia) a kiálló csúcsi részek (pl: kéz, láb, orr, fül, nyelv, állcsúcs) megnagyobbodását okozza."
Szóval ha a láb megnagyobbodását okozza, attól nyilvánvalóan magasabb leszek. Viszont nem szeretném, ha a fülem, orrom, nyelvem, állcsúcsom megnőne.
Másik kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy ennek a növekedési hormonnak a mértéke valóban növelhető-e felnőtt korban bizonyos ételek fogyasztásával? Magyarul van-e növekedést okozó diéta, ahogyan ők állítják? Ha igen, ez "készpénzre váltva" hány centit jelenthet?
( [link]
5. Mennyire befolyásolja a tejivás a növekedési hormonok termelését? (állítólag a tejben található niacin tesz jót) Illetve mennyi értelme van most 25 évesen elkezdenem tejet inni felkelés után és lefekvés előtt, ahogy az alábbi cikk állítja: [link]
6. Azt is állítja a honlap, hogy a sok alvás (min 8 óra), továbbá ezzel összhangban a melatonin tartalmú alvást segítő gyógyszerek szintén segítenek a növekedésben. Kérdés szintén az, hogy van-e relevanciája a dolognak 25 évesen, illetve ha igen, akkor konkrétan mennyit segíthet?
7. A honlap szerint az A, D és C vitaminok segítik a növekedést, illetve felsorol egy rakás ételt, ami hasznos a növekedés szempontjából: tojás, dió, rák, hal, avokádó, repce, oliva, lencse, citrusfélék, paradicsom, máj, csirkehús, marhahús.
8. A sportolást is megnevezik, mint ami elősegíti a növekedést. Konkrétan az úszást, a súlyemelést, a húzódzkodást, fekvőtámaszt javasolják (persze a nyújtáson felül...)
forrás: [link]
Olvastam, hogy vannak csontátvágós-, illetve szteroidos módszerek, de ezekkel a (szerintem) magas kockázatok miatt nem szeretnék élni. Bár ez a honlap ( [link] azt állítja, hogy nincs különösebb mellékhatása az Oxandrolone SPA nevű szteroidnak.
Szóval ezek fényében érdekelnének a válaszok. Kérem, hogy aki válaszol, az írja le, hogy van-e egészségügyi végzettsége. Ha igen, akkor milyen. Előre is köszönöm a válaszokat!
Nincs erre mód. Maximum a növekedési hormont és persze a csontátvágással járó dolgokat lehet(ne) alkalmazni, de a te esetedben nem fogják - nem vagy annyira kicsi.
Nyújthatsz ameddig akarsz, a csontjaid ha már megálltak a növekedésben, nem fognak tovább nőni se nyújtástól, se diétától, se semmitől. Szteroidot pedig én nem szednék a helyedben, akármit is írnak róla, ha semmi mástól nem is, az impotenciától nagyon félnék...
növekedési hormontól felnőttként csak a porcaid nőnének, és acromegaliad lenne
lehet inkább pszichológus kéne mert nem vagy egyáltalán alacsony
én 169 cm vagyok és katasztrófa ez miatt az életem.
27/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!