Miért nem engedélyezhetik a cannabisból kivont olajat, mint gyógyhatású készítményt itthon a patikákban, hiszen rengeteg kutatás alátámasztotta hogy hozzájárulhat rengeteg betegség gyógyításához vagy a tüneteik gyengítéséhez?
A thc egy pszihoaktív anyag ami függőséget okoz!
Nem engedélyezhetik csak úgy, mert visszaélnének vele az emberek! Cigire ráhúznának egy csíkot pl. és úgy élveznék, tutira nem a gyógykezelésre használnák!
Én vagyok a 2/2.
Az alkohol a legerősebb biológiai függőséget alakítja ki. Brutális kémiai és biológiai elváltozásokat okoz.
Újradefiniálták idegtudományi megközelítésben a függőség fogalmát, kimutatták, hogy biológiai, és nem pszichés alapú.
Valószínűleg mert drogként van nyilvántartva, így a származékai is. A Wiki cikkje szerint is van szintetikus kiváltója, tehát nincs semmi, ami igazolná, hogy legalizálják gyógyszerként. (Más kérdés, hogy tényleg rosszabb hatásfokúnak tűnik a mesterséges forma, de ez mindegy, itt már gyógyszerpolitikáról és bonyolult jogi szabályozásokról van szó. Fű termesztését gyógyászati célra legalizálni nem lenne kis csörte, addig meg ez bőven hozza a pénzt.)
Egyébként tudtommal fájdalomcsillapító hatású, a többi nem teljesen bizonyított. (Viszont az endokannabinoidok szintjét csökkenti a külső THC-terhelés, ami később okozhat gondokat, továbbá bizonyos gátló neurnoknál negatív hatása van, így a tanulási képességek hosszú távú használat esetén romlanak. Mondjuk ha végső stádiumú rákbetegnél próbálják a morfint kiváltani vele, akkor úgyis mindegy.)
Abszolút jogosnak tartom a kérdést! Az olajáról csak olvastam, ha lehet hinni Rick Simpsonnnak, ő már több, mint 5000 emberen segített. Amúgy brutál drága lenne egy 90 napos kúra. Tartós gyulladás van a szervezetemben, ami sajna más gondot is okozott. Eddig egyetlen dolog hozott átütő eredményt: mindenféle hőhatás nélkül elrágcsáltam egy csipet Cannabis Sativát. Így semmilyen pszichotikus hatása nem volt a "gyepnek", viszont közel egy hétre tünetmentessé tett. Nem gondolom, hogy ez kábítószerrel visszaélés lenne. A gyógyhatással kapcsolatosan személyes tapasztalattal tudok beszámolni és érvelni. Visszatérve az olajra tisztességes magyar forgalmazót nem találtam a low THC kategóriában (Flavin7 termék felejtős), de találtam egy angol oldalt, ahol árulják: [link]
Ez abból a hibridből van, amit kimondottan gyógyászati célokra nemesítettek, így kevés benne a THC. Átmeneti legitim megoldásnak jó lehet, de vannak fenntartásaim. (kb mintha egy sütiből kihagynánk a cukrot)
"Miért, a fű szívása nem gyengíti a tüneteket (fájdalmat)? Ugyanaz a kategória szerintem."
Ha elolvasnád azt a nyomorult kérdést láthatnád, hogy nem a szívásról beszél hanem az olajkivonatáról ami egészen más.
A kenderolaj valóban hatásos a rák ellen. Csak sokaknak fogalmuk sincsen arról, hogy mi folyik itt...
Nyugodtan utána lehet nézni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!