Mit lehet kezdeni a körömgombával?
Szia!
Sürgősen keress fel egy gyógypedikűröst! A gombás köröm alól óvatosan el fogja távolítani a törmeléket és bizonyára ad rá valami hatásos kenőcsöt. Otthonra szerezz be Neomagnol tablettát (patikában vény nélkül kapható) old fel langyos vízben és minden nap legalább 1x áztasd benne a lábad. Így látatlanba elég nehéz megmondani, hogy mennyire súlyos a gombásodás, ha a gyógypedikűrös sem tud vele mit kezdeni akkor úgy is el fog küldeni a bőrgyógyászatra. A legrosszabb esetben azt szokták csinálni, hogy fokozatosan el távolítják a körmöt, hogy megszüntessék a gombásodást, de ehhez több kezelés szükséges, hogy az új körmön megakadályozzák a terjedését és akár hónapokba is tarthat. Sajnos ez a kezelés nem fájdalom mentes. Reméljük erre nem lesz szükség. Sokszor találkoztam már gombás körömmel, de eddig egy olyan eset volt amivel nem tudtam mit kezdeni, elküldtem a vendéget egy gyógypedikűröshöz, de sajnos az sem tudott sokat javítani az állapotán így a bőrgyógyászaton kötött ki, de végül helyre jött.
Jobbulás!
Egy pedikűrös.
először is honnan tudod, hogy ez gomba? le kell vágni a körmöt maximális rövidre és vékonyan be kell kenni canesten krémmel,lehetőleg a köröm alá is bekenve és a körömágyon körben is, majd be kell a lábujjat csomagolni
foliába vagy akármibe, hogy ne kenődjön el és sok ejjel igy hagyni, mert a körmön át nagyon lassan szivódik fel a krém. ha ez nem segit kérj recept nélkül más gombaellenes krémet a patikában. beszélj orvossal, különösen, ha antibiotikumokat kaptál mostanában. hozzd rendbe a vastagbél florát ecet nélküli vecsési káposztával, minden nap kétszer egy kis adagot kell enni, nem fözve, persze.
én is az ecetes vízre esküszöm, de szódabikarbonát is szoktam bele tenni és tényleg hat
emellett használom még a sunsmile gyümölcslemosot és tényleg eltüntette
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!