Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Szedett mar valaki porckopasra...

Szedett mar valaki porckopasra chondroitin, glucosamin tartalmu kapszulat?

Figyelt kérdés
A kerdesem az lenne voltak mellekhatasok?
2013. ápr. 9. 11:40
 1/8 anonim ***** válasza:
Nekem volt szerencsém. Mellékhatás nulla és a főhatás is csak enyhének mondható, mert nem érzed, hogy ha egy cps-t beveszel, már is ugrálsz, mint a zerge. Látványosabb hatást értem el a kurkumával. Naponta 1 TK és egy hónapon belül érezni a hatását. A készítményt pedig túlzottan vágják, az nem éri meg. Figyeld a googlet, sok inden módszer létezik.
2013. ápr. 9. 12:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem kell mellékhatásokkal számolni, ezek természetes anyagok, amelyekhez húsokból is hozzájutsz (zselatinnal együtt).

Én megfogadnám a 2. válaszoló ajánlását is, plusz ízületeknél mindig érdemes számolni a gyulladást fokozó ételekkel. A gabonák lektinjei, burgonya mind károsítják az ízületeket, persze az sem mindegy hogy milyen edzést végez az ember.

2013. ápr. 9. 12:49
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm,kiprobalom a kurkumat.
2013. ápr. 9. 13:51
 4/8 anonim ***** válasza:

Kurkuma????????????

Magyarázza már el nekem valaki, hogy miért jó egy növény(!!!) a porcra?

A kurkuma amúgy egy bazi nagy átverés, nincs is gyógyszerként törzskönyvezve (táplálékkiegészítő, melynek nem kell, hogy gyógyhatása legyen).

Ne szedj értelmetlen szert!

A chondroitin bőven jó rá, minimum 3 hónapos kúra kell belőle. Abból is válassz OGYI engedéllyel rendelkező szert .

2013. ápr. 9. 18:19
 5/8 anonim ***** válasza:

Mert egy állati táplálékokban megtalálható chondroitin az gyógyszerkönyvezettebb mint egy gyógynövény?

Tehát a gyógyhúst nyilvántartják, a kurkumát nem. És? Ettől még a miénknél sokkal nagyobb múltra visszatekintő gyógyászati rendszerek használják a gyógynövényeket, fogalmam sincs hogy a kurkumát konkrétan ilyen célokra felhasználják-e, de mint gyógynövény simán lehet hatásos. Ez az elv.

2013. ápr. 9. 21:30
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves Táplálkozásharcművész!

Félreértettél.

A gyógynövényekkel nincs baj. Jelen esetben van baj velük. A gond az, hogy a porc jó táplálásához állati eredetű anyagokra van szükség, egyébként ezt elébb te is írtad (kocsonya stb.) A baj az, hogy nem ehetünk minden nap egy tál kocsonyát hónapokon át, ezért találták fel az ilyen anyagokat tartalmazó gyógyszereket. Az, hogy növényi eredettel kívánom javítani a PORC anyagcserét, hát finoman fogalmazva nem átgondolt dolog. A növényben nincs porc. Nem meglepő, hogy olyan anyagok sincsenek benne, melyek táplálják azt. A kurkuma porckopásra való felhasználása nem több,mint üzlet. Soha nem jelent meg tanulmány, mely kimutatta volna, hogy hat a növényi táplálék a porcszövetre. Ellenben a kérdésben szereplő két hatóanyag bizonyította hatását.

Ok?

2013. ápr. 10. 08:00
 7/8 anonim ***** válasza:
Igazad van, elnézést!
2013. ápr. 10. 09:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszokat.Több oldalt atolvastam,a kurkuma igen jo gyulladasos fajdalmakra,de nem javitja ami javithato a kezdö porckopason,viszont a chondroitin,glycosamin,es hyaluron sav igen,elnezest ha nem jol irtam.
2013. ápr. 16. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!