Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Aszkorbinsavval kapcsolatban,...

Aszkorbinsavval kapcsolatban, más is érzett már ilyet?

Figyelt kérdés
Ugye poralapú tiszta C-vitamin, ebből szoktunk naponta vízbe szórni egy csipetnyit. Eddig finom savanyú volt, mostanában viszont elég erős vas szaga és íze van, ami elég kellemetlen, mondhatni felfordul tőle a gyomrom.. És mindegy hogy fél- vagy 2 liter vízbe tesszük, ugyanúgy érezni. Mi ez?:/ Túl sokáig állt volna? Így is egészséges még?

2013. márc. 9. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Az aszkorbinsav nedves közegben lassan lebomlik . Általában úgy számolunk , hogy 1 hónap után már 7 %-al kevesebb benne az aszkorbinsav . Lehet , hogy ez a bomlás oxálsav képződéssel járt , és ennek az ízét érzed . ( Ne ijedj meg , az oxálsav (sóskasav) ugyan mérgező , de nem ebben a kis mennyiségben , csak töményen ! )
2013. márc. 10. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem..valóban van körülbelül 1 hónapja hogy megvettük.

Összvissz 100g-os, és így is olyan lassan fogy.. Tehát ezt most nyugodtan vigyük be valami ízesített itallal, és a következő zacskót gyorsabban fogyasszuk el?:)

2013. márc. 11. 03:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem szoktam gyógyszerekkel kapcsolatban tanácsot adni . De az aszkorbinsav tiszta formájában gyógyszer . Ha csak italok ízesítésére használjátok , akkor inkább vegyileg stabil borkősavat , vagy citromsavat tudok javasolni . Másik megoldás , hogy az aszkorbinsavat valamilyen stabilizált formában tároljátok ( pl. tabletta ) , vagy sötét helyen , levegőtől elzárva , és így meg tudjátok óvni a gyors degradálódástól .
2013. márc. 11. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
Hát, aszkorbinsav tartalmú gyógyszerekről hallottam már, de hogy maga a 100% cvit-por gyógyszer legyen.. Mindegy is, ezzel is segített - majd igyekszünk akkor jobban lezárni. Ízesítésen amúgy nem a vitaminnal való ízesítést értettem, hanem elnyomni valamivel ezt a kellemetlen ízt, de már megvan a megoldás:)) Ha esetleg valaki erre tévedne és érdekelné.. narancslében(100%) oldva eltűnik a vas-íz, ráadásul a gyümölcs flavonoid tartalma segíti a felszívódást is=)
2013. márc. 11. 21:39
 5/5 anonim ***** válasza:
Okos!
2013. márc. 12. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!