Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Kineziológiáról milyen tapaszt...

Kineziológiáról milyen tapasztalatról tudtok beszámolni?

Figyelt kérdés
Lehetőleg saját tapasztalásokra lennék kíváncsi.

2013. febr. 28. 23:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Előző: Kineziológiából kell vizsgázni, legalábbis az én kineziológusom vizsgázott. Ő azt mondta, nem mindenkinek megy ez, valaki ott is megbukik. Erre persze mondod majd, hogy nyilván ezt mondja, fényezi magát, stb. De ha ismernéd, szerintem te is látnád rajta, hogy ő nem egy csaló.

Aztán: Azok a reikisek, akikhez én tartozom, azért kérnek pénzt, hogy fenn tudják tartani a közösséget (gyakorlóhely, kezelőhely, a gyógyítóknak meg kell élniük, stb.) Nem utasítanak vissza senkit, így van beteg, akit ingyen kezelnek. Van beteg, akit jelképes 500 Ft-ért egy alkalomért (kb. egy óra). Valakit féláron, de olyat nem mondanak, hogy nincs lóvé, nincs szolgáltatás. Ennyi.

Az egy dolog, hogy te a rengeteg negatív példából (csalók, szélhámosok, ezoTV, mentalista sorozatgyártó műsorok, stb.) azt vonod le, hogy nincs is pozitív, és persze materialista, szkeptikus fejjel azt mondod, ez mind hülyeség, és az emberek is mind hülyék. Szerintem nézz utána jobban! Nem kell elhinni, hogy működhetnek, de legalább tudj róla, hogy nem mindenki akar téged átb@szni. ;)

Bár sajnos igaz, sokan vannak az ilyen szemetek is... :(

2013. márc. 21. 13:07
 12/15 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még valami: Ha nekem működik, X-nek, Y-nak is, jobb lesz az élete, megoldódnak bizonyos gondjai, meggyógyul, elmúlik tünete, stb... Legyünk egy kicsit materialisták, és mondjuk azt, hogy placebo. Ha így nézzük, akkor bizonyos embereknek ez jön be, ezt hiszik el nagyon, ezért ez hat. Oké, szerintem ennél sokkal többről van szó, de most nézzük így, hogy ne kelljen belekötnöd. :)

Szóval, ha felügyeleti szervek megvizsgálnák ezeket, és esetleg betiltanák, akkor ez a sok ember, akinek annyit segít (sokan vannak, nézz csak körül, itt vagyok én is), azok ott maradnának kineziológia nélkül. Szerintem, ha csak placebo, még akkor is jobban megéri, mint szenvedni valamitől, ami megoldható (de eddig nem sikerült megoldani különböző hagyományos, tudományos módszerekkel akármiért.)

2013. márc. 21. 13:10
 13/15 anonim válasza:
Nem tudom, hogy aktuális-e még a kérdésed, mert régen írtad. Én kineziológushoz járok már lassan egy éve és gyökerestől felforgatta az életemet, pozitív, jó értelemben. Persze ez gondolom függ attól is, hogy milyen szakemberhez kerülsz, nekem ebben nagy szerencsém volt. Csak ajánlani tudom, mert nagyon mély lélektani problémákat tud megoldani. Az a probléma, amely miatt én felkerestem, kb. 7 hónap után oldódott meg. Azóta egyéb gondjaimat is oldjuk és sikerrel. Pozitív irányba változik az életem.
2013. márc. 21. 17:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Ismét én írok, a #11-es, #12-es válaszoló. A képzésről itt olvashattok:

[link]

Csak azért linkelem be, mert bár nyilván nem hasonlítható össze mondjuk egy főiskolai képzéssel, de szerintem nem egy gyorstalpaló, ahonnan rajzanak ki a kineziológusok, hanem egy, az adott területen korrekt képzés, a többi a tanulón múlik. Rejtély, hogy képes valaki finom, alig érezhető nyomást kifejteni, majd a kétféle (erős/gyenge) izomválaszt elkülöníteni egymástól, úgy értem, ez nagyon nehéz feladatnak tűnik. Viszont ha ért hozzá a kineziológus, akkor valóban működik a módszer, érdemes kipróbálni.

2013. márc. 27. 00:22
 15/15 lil_d válasza:
Sokan félreértik a kineziologiát. Azt hiszik hogy humbug az egész és azért mert ők csak azt látják hogy hogyan kezelik a betegeket. E mögött igen is tanulás van és rengeteg gyakorlat. Nem tudják hogy szekezeti idegtan is van benne valamint az agy működése. Persze nem neurologusok de ők is az agyal,a tudat alattival dolgoznak. Nem olyan könnyű dolog ez mint sokan hiszik. Én is tanulom. Ha heccből megy el valaki vagy azt várja hogy majd a kineziologus megoldja a problémáit az nagyot téved. A kineziologus nem problémamegoldó, a problémát így is ugy is a páciensnek kell megoldani. A kezelés az agyat befolyásolja különböző gyakorlatokkal hogy az illető könnyebben kezelje a problémát, ne stresszeljen rajta annyit mint korábban. A hatékonyságot mindenki maga dönti el hogy mennyi tesz bele. Aki nem hisz a hatékonyságában és a kezelési eljárást sem veszi komolya annak felesleges. Azoknak ugyan úgy elég ha psichologushoz megy fizet ugyan annyit de ott csak beszél a problémáiról és semmi mást nem tesz azért hogy könnyebb legyen a megoldás. Véleményem szerint a psihologiához lehetne csatolni ezt az ágazatot csak sajnos nem ismerik el az egészségügyben. Én voltam kineziologusnál és sok mindenre választ kaptam. Egyszer próbáld ki és magad eldöntöd neked mennyire hatásos.
2014. okt. 1. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!