Nem tudok lenyelni semmilyen gyógyszert! Ez azért lehet?
Hát, biztosan amiatt van.
Mindenkinek van valami szorongása, félelme. Esetedben ez nem túl szerencsés, de annyira nem is ártalmas.
Nekem kicsit enyhébben volt meg, de én is eléggé rágörcsöltem a gyógyszer bevételre. Mások simán lenyelik az allergia gyógyszert vagy a fogamzásgátlót víz nélkül, olyan pici. Nekem vízzel is alig ment.
A mindennapi erőltetést követően, már vízzel könnyen megy. Egyszerre letudom nyelni a kettőt. Tudom, hogy nehéz, de kényszeríteni kell magad. Csak ez tudja feloldani.
Szerintem vágd először félbe, hátha az menni fog és nyelj hozzá nagyon egy korty vizet. Ennél evés közben is nagyobb adagot nyelsz le.
Gondolj erre!
Én gyógyszerész létemre ugyanezzel a pszichés problémával küzdök. Az egyetlen megoldás a szoktatás, ahogy az első válaszoló is írja. Nekem is egyre nagyobb gyógyszereket sikerül lenyelnem az évek múltával. Néha visszatér az ostoba gondolat, hogy nem tudom lenyelni, olyankor nem is megy. Nem szabad előre szorongani alaptalan félelmek miatt, ne képzeld el előre a folyamatot, csak természetesen, mint egy falatot (előző válaszoló, valóban nagyobb bármelyik ételfalat, de ennek tudata egy ilyen pszichés eredetű problémában sajnos nem segít).
Nekem az áttörést az jelentette, hogy rájöttem, ha a nyelvem hegyére teszem a gyógyszert, és ráborítok egy nagy korty vizet, sokkal könnyebben lemegy, nem úgy, mint hátulról. Így többnyire meg sem érzem, hogy a korttyal leúszott a gyógyszer is.
Sok sikert, kitartást, gyakorlást! A legtöbb gyógyszernél tényleg fontos, hogy a gyógyszerforma eredeti állapotában maradjon.
nekem baba koromban nyakamra volt tekeredve a köldökzsinor..császármetszéssel szüledtem.
nem tudtam garbot felvenni,vagy sálat,irritálta a nyakamat,szorongtam.és semmilyen tablettát se lenyelni.bárki mondhatott bármit,nem vettem be a lenyelős gyogyszereket,nem birtam.aztán egyszercsak megváltozott valami.észérvekkel meggyőztem magam.ugyanmár,senki nem fulladt még meg egy gyógyszertől,nekem se lehet bajom..és egyet bevettem.utánna már egyre könnyebb volt,minden tabletta után.és kb. a 10.nél már természetes volt.most minden nap szedek gyógyszert,meg se kottyan.
remélem nekedis sikerülni fog:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!