Milyen tapasztaltotok van a kombucha teáról? Tényleg használ?
A kombucha teát szerte a világon, nemzedékek hosszú sora használta házi gyógyszerkészítmény gyanánt. De vajon a "minden betegséget gyógyító csodaszer" valóban választ ad az egészségügyi problémákra? Pont ezért nagyon sok kutatóintézet, kémikusok sora, még az FDA (Amerikai Élelmiszer engedélyeztető Hivatal) is vizsgálta összetételét, lehetséges hatásmechanizmusát, nem sok sikerrel. A tea nem más, mint egy gombatenyészet bomlásterméke. Aktiválja a szervezet immunrendszerét és erősíti saját védekezőképességét, de hogyan?
Ez a csodaital házilag könnyen elkészíthető, de nem mondhatni jóízűnek! A kereskedelemben kapható változatokkal nem árt vigyázni. Tartalmazhatnak tartósítószereket, amelyek tönkreteszik a hatását. A fagyasztott, vagy pasztörizált változat szintén hatástalan. Én mindenesetre óvatosan bánnék mindenféle gomba bevitelétől, mert könnyen előfordulhat, hogy visszájára sül el a dolog. Inkább a polinéziai Nonit javasolnám, ezzel kapcsolatban bőséges infót tudok adni.
én látványosan fogytam tőle, pontosabban akkor amikor jázminos zöld teával készítettem!!
Ezenkívül gyorsabban nőtt a hajam, szebb lett abőröm tőle, műtét utáni heg is sokkal szebben és gyorsabban gyógyult (orvos mondta). Csak ennyi jut eszembe mert rég volt már. Túl sok egészségügyi panaszom nem nagyon volt azt az egy műtétet leszámítva.
Most tenyésztem ismét, meghíztam jócskán, úgyhogy nagyon várom már, h újból fogyasszam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!