Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Kecskeméten keresek olyan...

Kecskeméten keresek olyan homeopátiás orvost, aki gyerekekkel is foglalkozik. Hároméves kisfiamat vinném hozzá. Tudnátok ajánlani?

Figyelt kérdés
2013. jan. 29. 17:58
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi a panasz? Ha elmondod homoepátiás segítséget lehet tudnak itt az élet tapasztalatok is adni. :)
2013. jan. 30. 18:11
 2/8 A kérdező kommentje:
Gyakran gyullad be a torka és a mandulája, és ha van rá mód, akkor szeretném elkerülni a műtétet... Ezért gondoltam, hogy egy próbát megérnek a természetes módszerek is.
2013. jan. 31. 10:27
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem kockáztatnám a gyermekem egészségét homeopátiával. Magadon kísérletezz, ne a kisfiadon.
2013. febr. 7. 21:34
 4/8 A kérdező kommentje:
Kedves második! Azt gondolom, a sorozatos antibiotikum- és lázkúp-kúrákkal jobban kockáztatom az egészségét, mint valamilyen alternatív megoldással... Biztos normális, hogy a legutóbbi antibiotikum-kúrától megjavult ugyan a torka, de hányt és ment a hasa tőle. Ez biztosan nem károsítja kicsit sem az egészségét, sőt, kimondottan használ neki... Persze, mindenkinek szíve joga véleményt alkotni, de nem ez volt a kérdésem. Azért köszönöm az építő jellegű választ, idő közben találtam homeopátiás orvost, és kapott a kisfiam személyre szabott szereket is.
2013. febr. 8. 21:33
 5/8 anonim ***** válasza:

:(

Majd írd le légyszíves, objektívan, hogy használt-e valamit. Mit mondott az orvos, az eddigi gyógyszerek szedje vagy ne szedje?

2013. febr. 8. 23:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Rendben, leírom majd. De azért erre szerintem legalább egy hónapot várni kell, főleg, hogy az egyik szert addig kell szednie.

Mostmár talán jobban van, de nagyon beteg volt. Az antibiotikum-váltás után az új antibiotikum mellé adott a homeopata orvos a tüneteket csökkentő cseppet, ami így első nekifutásra úgy tűnik, bevált, de ez tényleg hosszú távon derül majd ki.

Az az elkeserítő, hogy a visszatérő torok- ill. mandulagyulladásra (alapvetően inkább torok) mindig az a válasz, hogy ez a közösséggel jár, és majd kinövi, és szedjen multivitamint meg c-vitamint, és persze majdnem mindig kap antibiotikumot (volt már, hogy nem kezdtem el adni neki, de megbántam sajnos). Fül-orr-gégész szerint "rendben van", úgyhogy nagyon remélem, hogy a homeopátia valamennyit segíteni fog...

2013. febr. 9. 07:47
 7/8 anonim ***** válasza:

A torokgyulladással az a baj, hogy az vírusos eredetű, azaz az antibiotikum konkrétan nem fog hatni rá. Azért használják mégis, mert a vírus által legyengült szervezet ilyenkor nem tud harcolni a jóval gyakoribb bakteriális támadások ellen, amik még nagyobb gondot okozhatnak - ezért írnak fel az orvosok antibiotikumot. Maga az antibiotikum egyébként fasza dolog, abból a szempontból azonban okozhat problémát, hogy a hatóanyag nem tudja megkülönböztetni a káros és jótékony bacikat (pl. ami az emésztéshez kell), ezért hosszú távú alkalmazása okozhat emésztésbeli gondokat. Ezért javasolják az orvosok az antibiotikum-rezisztens emésztéssegítő probiotikumokat. Még egy dolog: az antibiotikumot MINDIG (!!!) végig kell szedni, mert előfordulhat, hogy az ember teljesen tünetmentes már, abbahagyja a szedését a cuccnak, így a szervezetében a megmaradt kórokozók újra elkezdenek szaporodni > két hét múlva az egész betegség újult erővel visszatér (esetleg rezisztens törzsekkel), jöhet az erősebb antibiotikum stb. Ilyennel akár hónapokra el lehet húzni egy-egy betegséget, amit egyébként pár nap alatt le lehetne győzni.

Egyébként, ha gondolod, válaszolj privátban (itt kicsit nehézkes követni), tényleg érdekel, hogy a kissrác hogy épül fel :) szakmai kíváncsiság :D

2013. febr. 9. 11:52
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Mindig végigszedi a kisfiam az antibiotikumot, amit kap, és probiotikumot is kap utána. Ne érts félre, nem azzal van a bajom, hogy felírják neki, csak az a problémám, hogy újra és újra beteg lesz, és szinte mindig ugyanaz a baja. Egyébként ez most épp december közepe óta van így, augusztustól decemberig csak az orra folyt időnként, december vége óta meg állandóan beleesik ugyanabba. Írok majd privátot. :)
2013. febr. 9. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!