Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Cickafark tea jó az alábbi...

Cickafark tea jó az alábbi problémára?

Figyelt kérdés

Nagyon pattanásos a bőröm, kozmetikus javaslatára, aki arra gyanakodott, hogy hormonproblémám van, elmentem kivizsgálásra nőgyógyászhoz. Kiderült, hogy igaza van, és az okozza a pattanásaimat, hogy cisztás szerkezetű a petefészkem, azaz, a tüszők eltömítődnek, és férfi hormonokat termelek :S Ez még a túlzott szőrnövekedésben is megnyilvánul sajnos, ami rettenetesen zavaró és kellemetlen :S Írt föl egy Dianile nevű fogamzásgátló tablettát, amit ki is váltottunk, de én félek a mellékhatásaitól, és nem merem beszedni... Tegnap hallottam a cickafark-teáról, hogy elvileg az is jó erre a problémára, ti mit gondoltok? Már nagyon kétségbe vagyok esve, nem tudom, mi a legjobb módszer... Valahol ezt olvastam: "Nem javasolt:

Hormonális hatásai miatt:

Várandós anyák kerüljék a cickafark alkalmazását!

Fogamzásgátlót szedőknek nem ajánlott.

Ösztrogéndominancia (mióma, endometriózis, PCO, darabos vérzések, barnázás, rövidebb ciklus, ciszták) esetén ellenjavallt. " Megint máshol meg ezt: "1 kúra, 1 életre rendbe rakja a nő hormonháztartását... " Most teljesen össze vagyok zavarodva, valaki segítsen! Vagy milyen más módszer van erre a problémára?

2012. dec. 14. 22:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
igy már felesleges elmenned hozzá mert nem tud mit csinálni már. A vizsgálatok során a hormonok szintjét nézik, de mivel most mesterségesen ez befolyásolva van igy nem ad reális képet. Bár az inzulint esetleg megnézhetik. Viszont ha majd egyszer gyereket akarsz ugy hagyd abba hogy legtöbbünknek honapok amig beindul ujra a petefészek működés és ha van inzulin rezisztencia akkor a megkezdett kezelés után újabb hónapok amig javul és teherbe tudsz esni. Sajnos legtöbbünknek évek de vannak szerencsések akiknek hamar sikerül akár spontán is, de gyakran kell segítség hozzá:-(
2012. dec. 16. 14:01
 12/13 A kérdező kommentje:
Nem tervezek gyereket 15 éven belül, és a gyógyszert sem akarom egész életemen keresztül szedni, max. 3 hónapig (azt olvastam, annál hosszabb ideig káros szedni). Le lett mérve vércukrom, többször is, hálisten teljesen rendben van :)
2012. dec. 16. 17:34
 13/13 anonim ***** válasza:
Mondom hogy ezt sima vérvétel nem mutatja ki és nem a cukrot kell nézni hanem az inzulint. Terheléses inzulin vizsgálattal. Ezt csak endokrinológus vagy meddőségi szakember rendelheti el. leaglább 3 pontos vérvétellel. 0 perces vérvétellel, utána meginni a cukros lötyit, aztán vesznek vért 60 perc és 120 perc után is. Ez az a speciális vizsgálat ami ki tudja mutatni az inzulin mennyiségét a vérben. A cukor természetes hogy jó mivel sok az inzulin a vérben. Viszont 10-15 év alatt cukorbetegség lesz belőle és annak egyéb következményei, érrendszeri problémák stb.
2012. dec. 16. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!