Volt már valaki akinek ártott a természetgyógyászat? (Nem a kókler kuruzslókra gondolok! ) A kérdés komoly, mert rengeteg az alaptalan támadás!
Én tanultam természetgyógyászatot, elsősorban azért végeztem el, hogy segítsek magamon és a családomnak. Olyan betegségben szenvedek, amelyre vonatkozóan még nincs gyógymód, csak tüneti kezelés, ami sokszor eredménytelennek bizonyul. A szakorvos azt mondta, hogy ők többet tenni nem tudnak, próbálkozzak. Ez vezetett oda, hogy magam kezébe vettem a sorsomat. Én azt javaslom, hogy ha valakinek egészségi panaszai vannak, először egy jó hírnevű orvoshoz vagy szakorvoshoz forduljon, és az általa javasolt kezelést folytassa. Ha természetgyógyászati kezelést is szeretne igénye venni, akkor azt beszélje meg kezelőorvosával. A természetgyógyászat elsősorban betegség megelőzésre, illetve kiegészítő kezelésre javasolt. Mindegyik gyógyítási módnak megvan az előnye és a hátránya is. A legjobb eredményt a két kezelési forma kombinálása hozza. Ez sok országban jól működik, és jó hír, hogy hazánkban is egyre több orvos támogatja. Elmondhatom, hogy a hagyományos orvosi kezelés mellet a betegségemen sokat tudtam javítani természetgyógyászati módszerekkel, illetve alternatív készítményekkel. Mindenesetre azt javaslom, hogy ha természetgyógyászhoz fordul, győződjön meg arról, hogy jó hírnévnek örvend e, és rendelkezik minden a jogszabályban előírtakkal. Ahhoz, hogy javulás álljon be az egészségbe a gyógyítás hatékonyságának gyorsabbnak kell
lennie az egészség romlásánál. Ha ez nem így működik, javasolt egy másik természetgyógyászt keresni, mert ilyenkor nem a gyógyításon van a hangsúly, hanem a beteg megkopasztásán. Érdemes megemlíteni, hogy a gyógyszeriparnak egyáltalán nem érdeke olyan gyógyszerek előállítása, amelytől végleg meggyógyulnak az emberek, mert ez nem hoz hasznot. Számukra az a jó, ha mindnél több gyógyszert szednek az emberek mindnél több ideig. Napjainkban ezért tart ott az egészségügy, ahol tart. Az alternatív készítmények alkalmazásával óvatosnak kell
lenni olyan esetekben, ha valaki gyógyszeres kezelés alatt áll, mer nemkívánatos hatásokat válthatnak ki, sőt életveszélyes helyzethez is vezethetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!