Hetek óta nem tudok normálisan aludni. Nem akarok altatókat használni, de szeretnék már végre jót aludni. Hogyan tudnék mégiscsak pihentetően aludni?
Egy hasonló kérdésfeltevőnek is ajánlottam a meditációt vagy valamilyen relaxációs módszert. Ezzel egyrészt megnyugszol, tehát könnyebben elalhatsz, emellett magától a meditációtól is kipihentnek érzed magad. Tény, hogy ehhez gyakorlás és kitartás kell, de megéri, próbáld ki, ha tényleg javítani akarsz az alvásodon.
Az alkoholt nem ajánlom, ha megtetszik, még rákaphatsz. Persze nem biztos, hogy így gondolod, de minden alkoholista így kezdi, mint a dohányosok: "Én nem fogok rászokni..." Nem akarlak megbántani, nem ismerlek, nem alkoholistáztalak le, csak vigyázni kell az ilyesmivel. A nyugtató/altató se jó hosszú távon, mert rászokik a szervezeted.
Nekem is voltak ilyen jellegű problémáim, az altató nem vált be... nem is használt, csak felidegesített. Meditálj/jógázz, egy próbát megér - és kikapcsolja a zakatolást is a fejedben. Mindenféle módszert találsz neten, keress rá. :)
Sok sikert! :)
Kipróbálhatnál nyugtató hatású teákat, mondjuk macskagyökeret vagy citromfű teát. Személy szerint nekem a lefekvés előtti sör is bevált, bár nem szabad rendszeresíteni.:)
Gyakran láttam mostanában reklámokban a sedacur forte nevű nyugtató hatású gyógynövényes gyógyszert, ez szerintem nem minősül altatónak, azt is kipróbálhatnád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!