Mit lehet tenni a beazott, peneszes falakkal?
Sok sót kell kirakni a lakásban. Amíg jó idő van szellőztetni, ha hül az idő akkor meg befűteni.
Én is ezt teszem mostanában.
Koszonom a valaszokat.
Mar voltak festve is a falak,de megint beaztak.
Milyen peneszolot hasznaltok?
A sot hova kell tenni?
mamámnál is volt ilyen gond, a sarkok penészesedtek, egy lábosba vagy mindegy mibe öntöttünk sót, a sarokhoz tettük minden héten cseréltük, nagyon szépen javult!
da bárhova lehet tenni, a só megköti a feleslegs nedvességet!
Ha penészesedésre hajlamos a lakás (szigetelés, nyílászárók miatt), akkor először is, felejtsd el a Diszperzitet, mint festéket, mindenképpen a meszelést javaslom. Én 4 évig küzdöttem a penész ellen, de sajnos be kellett látnom, hogy a festék olyan szinten szigetel, hogy a vizet nem engedi át, így rajta lecsapódik;
"A penészedés ott kezdődik, ahol legalább 72 órát meghaladó időtartamig, 75% feletti a páratartalom."
Ez alaptézis, de hogy mit lehet tenni?
A legfontosabb, hogy ne halogasd, amint meglátod valahol, nézz át MINDENT, szekrények mögött, ruhákat, valahol megromlott ételt a lakásban, egyszóval csinálj nagytakarítást. Mivel a penészgomba a levegőben terjed, gyakorlatilag az egész lakás tele van vele, ha már több helyen látod a virágzását. De ne ijedj meg tőle, ha azonnal foglalkozol vele, az egészséged rovására biztosan nem fog menni. :)
Helyi kezelésként nagyon sok penész ölő spray van forgalomban. Utána a legfontosabb hogy ha kint még nagyobb a páratartalom, nagyon ne szellőztess, mert csak rosszabb lesz a helyzet, inkább a fűtést tekerd fel.
Sokan láttam, hogy a levegőt sóval, illetve teafa olaj párologtatással fertőtlenítik, ezek mindenképpen hatásosak, legalább a terjedését lassítod, vagy gátolod.
Én vettem egy páramentesítő készüléket is, igaz 50ezer forint volt, és ha kell, majdnem állandóan megy 450W-on, viszont csak akkor veszem elő, ha nagyon muszáj, vagyis a penész újra felütötte fejét. Hiszen, vannak olyan helyek a lakásban, ahol nem férsz hozzá, vagy egyszerűen nem is tudod, hogy ott esetleg penész tanyázhat. Ha egyszerrre fűtesz és a páratartalmat is csökkented, egy pár nap után a gombák (elegendő nedvesség hiányában) pusztulásnak indulnak.
Ha ragaszkodsz a diszperzithez, lehet kapni egy Schimmel-Stop penészeltávolító nevű sprayt, ami nem bántja a festéket, és úgy leoldja a gombát, mintha ott sem lett volna. de ettől még újra visszatapad, ha a többi aspektussal nem foglalkozol.
Szóval: ne add fel, ha már penészes sokat kell majd bíbelődnöd, utána viszont a megelőzésre ha gondolsz, (igaz pénz és időigényes,) a penész nem jön vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!