Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Mit lehet tenni a beazott,...

Mit lehet tenni a beazott, peneszes falakkal?

Figyelt kérdés

2012. okt. 22. 20:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Mi is evvel a problémával küzdünk, használtunk penészölőt, de hosszú távon nem működik. Igazából az segítene, ha ki lenne meszelve rendesen a lakás (albérleten lakunk és a tulaj eddig még nem foglalkozott vele). De ami a leghatásosabb lenne, ha kívül szigetelve lenne a fal.
2012. okt. 22. 20:50
 2/10 anonim ***** válasza:

Sok sót kell kirakni a lakásban. Amíg jó idő van szellőztetni, ha hül az idő akkor meg befűteni.

Én is ezt teszem mostanában.

2012. okt. 22. 20:50
 3/10 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Mar voltak festve is a falak,de megint beaztak.

Milyen peneszolot hasznaltok?

A sot hova kell tenni?

2012. okt. 22. 21:00
 4/10 anonim ***** válasza:
A sót a nedves helyekhez közel, vagy az ablakpárkányra belülről. Az
2012. okt. 22. 21:03
 5/10 anonim ***** válasza:
43%
Fehér festékszóró oszt kész.
2012. okt. 23. 14:13
 6/10 A kérdező kommentje:
Az mar tobbszor megvolt,oszt megis beazott.
2012. okt. 23. 15:26
 7/10 anonim ***** válasza:

mamámnál is volt ilyen gond, a sarkok penészesedtek, egy lábosba vagy mindegy mibe öntöttünk sót, a sarokhoz tettük minden héten cseréltük, nagyon szépen javult!

da bárhova lehet tenni, a só megköti a feleslegs nedvességet!

2012. okt. 24. 10:38
 8/10 anonim ***** válasza:
Sólámpa is jó lehet, az legalább dizájnos :)
2012. okt. 24. 19:49
 9/10 athrael válasza:
100%

Ha penészesedésre hajlamos a lakás (szigetelés, nyílászárók miatt), akkor először is, felejtsd el a Diszperzitet, mint festéket, mindenképpen a meszelést javaslom. Én 4 évig küzdöttem a penész ellen, de sajnos be kellett látnom, hogy a festék olyan szinten szigetel, hogy a vizet nem engedi át, így rajta lecsapódik;

"A penészedés ott kezdődik, ahol legalább 72 órát meghaladó időtartamig, 75% feletti a páratartalom."

Ez alaptézis, de hogy mit lehet tenni?

A legfontosabb, hogy ne halogasd, amint meglátod valahol, nézz át MINDENT, szekrények mögött, ruhákat, valahol megromlott ételt a lakásban, egyszóval csinálj nagytakarítást. Mivel a penészgomba a levegőben terjed, gyakorlatilag az egész lakás tele van vele, ha már több helyen látod a virágzását. De ne ijedj meg tőle, ha azonnal foglalkozol vele, az egészséged rovására biztosan nem fog menni. :)

Helyi kezelésként nagyon sok penész ölő spray van forgalomban. Utána a legfontosabb hogy ha kint még nagyobb a páratartalom, nagyon ne szellőztess, mert csak rosszabb lesz a helyzet, inkább a fűtést tekerd fel.

Sokan láttam, hogy a levegőt sóval, illetve teafa olaj párologtatással fertőtlenítik, ezek mindenképpen hatásosak, legalább a terjedését lassítod, vagy gátolod.

Én vettem egy páramentesítő készüléket is, igaz 50ezer forint volt, és ha kell, majdnem állandóan megy 450W-on, viszont csak akkor veszem elő, ha nagyon muszáj, vagyis a penész újra felütötte fejét. Hiszen, vannak olyan helyek a lakásban, ahol nem férsz hozzá, vagy egyszerűen nem is tudod, hogy ott esetleg penész tanyázhat. Ha egyszerrre fűtesz és a páratartalmat is csökkented, egy pár nap után a gombák (elegendő nedvesség hiányában) pusztulásnak indulnak.

Ha ragaszkodsz a diszperzithez, lehet kapni egy Schimmel-Stop penészeltávolító nevű sprayt, ami nem bántja a festéket, és úgy leoldja a gombát, mintha ott sem lett volna. de ettől még újra visszatapad, ha a többi aspektussal nem foglalkozol.

Szóval: ne add fel, ha már penészes sokat kell majd bíbelődnöd, utána viszont a megelőzésre ha gondolsz, (igaz pénz és időigényes,) a penész nem jön vissza.

2012. okt. 28. 08:45
 10/10 anonim válasza:
Utolsó válaszoló! Hol lehet kapni ezt a schimmel stop nevű sprayt?
2012. okt. 28. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!