Az orvosok (egy része) miért asszisztál olyan nyilvánvalóan tudománytalan (áltudományos) sarlatánsághoz mint a HOMEOPÁTIA?
A homeopátia olyan hígításokat alkalmaz, hogy gyakorlatilag nulla az esélye annak, hogy a végtermék egyetlen egy darab árva molekulát is tartalmazzon az eredeti "hatóanyagból". A vegyületek ugyanis molekulákból állnak, egy adott mennyiségű ilyen anyag molekuláinak száma darabra meghatározható. Valahányadik hígítás után valószínűleg már csak 1-2 molekula van abban az anyagban amit ezután még sokszor hígítanak a tízszeresére. Tehát milliószorosára, billiószorosára vagy még tovább hígítják azt az egy-két molekulát.
Na most mit gondoljunk: az a molekula osztódni fog millió részre?
Utolsónak üzenem,hogy teljesen egyetértek vele,azt hiszem én is kifejeztem szimpátiámat a gyógynövények iránt :)
és egyet értek azzal is,hogy a homeopátiás szerekben tényleg nincs sok minden,ezért is írtam,hogy a hatás nagy része placebo.
#12. válaszadó:
A dinamizálást eléggé kifelejtetted. Mint ahogy előtted mindenki. Nem véletlenül van az benne...
"A dinamizálást eléggé kifelejtetted."
Persze, mert ilyan eljárás nem létezik, csak "varázslatnak" megfelelö kategória.
amit kihagytok az a rezgések fontossága
és a Higgs boson.szerintem a homeopatia molekuláris fizika.A mára bebizonyított Higgs boson elmélet a homeopátiát is megmagyarázza nekem.nézzetek utána
16os, mi a??
én azt nem értem miért vagytok a mesterséges anyagok ellen??
pl a penicilin, kivonták a penészből, elemezték és lemásolták ugyanaz a kettő, csak máshogy készült, a hatóanyag ugyanaz csak a körítés más
http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__alternativ-gyogyitas..
Kb a 3., 4. oldaltól olvassátok a kialakult vitát, rájössz, hogy milyen hülyeséget kérdeztél egy előre eldöntött, tévvélemény mentén... Ez a kérdés típus vagy provokáció, vagy egyszerűen lejárató hadművelet, vagy csak sima bunkóság.
Tehát olvass bele a vitába, és megérted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!