Fluorid tablettat kell adni homeopatias fogkrem hasznalata eseten kisgyereknek?
A gyerekorvos ugy kerdezte meg, hogy fluoridot tartalmazo fogkremet hasznal, vagy fluorid tablettat? Mondtam, homeos fogkremet, azt nem tudom, hogy van-e benne fluorid. Erre legyintett: a gyerekfogkremekben van eleg. Ebböl en azt gondoltam, hogy egy bizonyos mennyisegre szüksege van (?).
Itthon megneztem, weledas homeos, es nem kifejezetten gyerekfogkrem, nincs rairva az összetetelehez a fluorid. Akkor most mi van???
A fluorid mérgező, haszonszerzési és népritkítási okokból teszik a fogkrémekbe és ásványvizekbe. Nem véletlen, hogy a mérgező anyagoktól mentes fogkrémekből ez az, amit elsősorban kihagynak. Én is ajánlom az antalvali.com-ot.
És kisgyereknek ezt: Dr.Hauschka Med Narancsos gyermek fogtisztító gél
A fogzománc egyik alkotórésze egy fluorid tartalmú komplex. MEgfelelően kicsi (nyomnyi) mennyiségben tartalmazza a bárányhús, a dió, a saláta, a fekete tea. Mivel számítanak arra, hogy nem mindenki táplálkozik megfelelően, a fog egészsége érdekében fluorid ionokat a fogkrémbe szokták tenni, hogy be tudjon épülni a fogzománcba. Amúgy a mesterséges fluorid ionok a fogkrémben lévő mennyiségben már mérgezőek. Ezért csak azoknak ajánlott fluoridos fogkrémmel fogat mosni, akik képesek a fogkrémet és a belőle képződő habot kiköpni, tehát nem nyelik le.
Ameddig egy gyerek erre nem képes, vagy kétséges, hogy nyel-e le belőle, addig fluoridmentes gyermek fogkrémet kell használnia a fogmosáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!