Jobb nagy lábujjam 1x2 cm-es sávja majdnem érzéketlen lett, enyhén szoros cipőtől; hetekkel ezelőtt is feltűnt, de tovább hordtam sajnos. Mi ez és mit tegyek?
A lábujj végén kezdődik a majdnem érzéketlen sáv, és a külső éle felé folytatódik, tehát a köröm közelében az ujjbegynél és a körömtől balra.
A "majdnem érzéketlen" alatt azt értem, hogy hasonló ahhoz, amikor kimegy a vér adott testrészből, mert pl. elfekszi az ember (ráfekszik alvás alatt). Csakhogy nekem nem javul, és cipő okozta. A napokban tudatosult bennem, hogy mindig is nagyobb volt egy számmal a jobb lábam, mint a bal, tehát nem vettem komolyan a fájdalmat, mert a bal lábamnak megfelelt a cipő. Ezt a cipőt nagyjából felváltva hordtam egy megfelelővel úgy, hogy kb. egy hétig az egyiket, egy hétig a másikat hordtam. Jobb lábujj fájdalommal kezdődött a probléma, hetekkel ezelőtt.
Amikor már meg volt a fájdalom és kb. egy hetes fáziskéséssel említett terület majdnem érzéketlensége, elkezdtem kb. 10 napon át 1-2 naponta mezítláb járni a természetben (aug.12-22 körül), ami biztosan jót tett az egészségemnek a nyári melegben, de eme problémámat nem oldotta meg.
Masszírozás se oldja a problémát, legalábbis az említett területen (jobb nagy lábujj) masszíroztam magamnak, immár kb. 2 hete 1-2 naponta, perceket. Lehet, hogy bár tényleg egy ér szorult el (?), de felvetődik bennem, hogy esetleg inkább egy idegszál sérült (?)
Mi lehet a probléma diagnózisa és hogyan tudom házilag kezelni? Jól sejtem, hogy nem súlyos? Bár aggaszt az a tény, hogy lassan egy hónapja áll fenn a probléma, javulás nélkül.
Remélem, tényleg csak bőrkeménykedés, bár nem tudom... Kicsit aggódom. Remélem, nem keringéssel függ össze, vagy ha mégis, akkor könnyen orvosolható. Amúgy semmiféle látható változás nincs rajta (külsőleg).
Támaszkodni nem tudok rendesen a jobb nagylábujjamon, ha pl. olyan pozícióba állok, mint atlétikában futóversenyen startpozícióban - jobb láb hátul, mindkét láb hajlítva.
Valakinek van még ötlete, mi okozhatja és mit lehet tenni a rendbe tételéért?
szia előző
ez egy 3 éves kérdésem, emlékeim szerint kb 5 hét alatt jöt rendbe, önmagától.
Szurkolok, h neked is megoldódjon, de persze ettől még elmehetsz orvoshoz, csak légy óvatos a dokikkal, mert pénzhajhász a legtöbb, tisztelet a kivételnek! Ergo sok a felesleges, sőt, káros beavatkozás!
Tehát javaslom, várj 5-6 hetet, és ha akkor se javul, kérj diagnózist, és inkább értő temrészetgyógyászhoz fordulj. (Mindhol előfordulnak csalók, de az akadémikus orvoslásban eleve kevés fajta korrekt és biztonságos módszer létezik.)
Kieg:
nem csak a hibás módszerükből van sok az akadémikusoknak, de egyúttal túl sok fajta probléma előtt tanácstalanok, vagy pedig tippelgetnek, és ezért adnak káros "kezelést" a páciensnek... Eelve hiányos és hibás a megközelétésük, többségében. (A sebészeti és a fogászati kezelések jó része viszont kivétel, vagy részben kivételesen hasznos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!