Gerincferdülés?

Figyelt kérdés

Fél éve az orvos gerincferdülést állapított meg nálam. Járnom kellett a kórházban ilyen csoportos gyógytornára (szóval nem személyre szabott) , de mivel nem volt időm, ezért a telefonomra felvettem, hogy mit mond a gyógytornász. Sajnos ez elkeveredett, de csinálnom kéne itthon a tornát. Mit csináljak? :(

Ha valaki jár ilyen gyógytornára leírná nekem a gyakorlatokat? Vagy csináljak ilyen neten talált gerinctornákat? Vagy a hátizom erősítő gyakorlatok is elegek lesznek? El vagyok keseredve :(

Szeretnék hetente egyszer úszni, de tudom az nem elég.

segítsetek!!

2012. aug. 11. 23:05
 1/7 anonim ***** válasza:
Próbálj meg minél többet úszni járni,és neten is nézhetsz ilyen gyógytornákat,meg hát gondolom valamire csak emlékszel amit csináltatok.Nekem már kb 10éve gerincferdülésem van és még csak 20 vagyok,de már nagyon fáj a hátam,egy kis munkától is(és mindennap dolgozok,szóval mindennap fáj a hátam).Nekem sincs időm eljárni úszni,pedig ingyen tudnék,de nem tudok mit tenni,énis csak neten talált tornákat szoktam csinálni.De mindenféleképpen csinálj valamit,mert neked csak fél éve van gerincferdülésed még ez könnyebben kezelhető mint pl nálam
2012. aug. 11. 23:12
 2/7 A kérdező kommentje:

Szerinted ez milyen? www.50plusz.hu/praktikak/mozgassor/gerinctorna/1

És mondjuk ez után egy hátizom erősítés: http://www.youtube.com/watch?v=7U_o_6NEERs&feature=player_em..

Aztán nyújtás.

Ez így mehetne 2 naponta?

2012. aug. 11. 23:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerezd be a CALLANETICS kék könyvet vagy vegyél callanetics dvd-t, a legjobb tudomásom szerint az a gerincre is nagyon jó, de ezt még ellenőrizd le.
2012. aug. 11. 23:44
 4/7 anonim ***** válasza:

Ja, és tornázni naponta kell, ezt tapasztalatból mondom, én is gerincferdüléses vagyok és 20, akárcsak az első, csak nekem még nem fáj (olyan sokat) a hátam.

Nektek milyen tipusú a gerincferdülésetek és hány fokos a görbület?

2012. aug. 11. 23:52
 5/7 anonim ***** válasza:
És a videó meg a linkelt gyakorlatsor szerintem pont jó, nekem is hasonló tornákat mutattak, csak nagyon pici az eltérés.
2012. aug. 11. 23:56
 6/7 anonim ***** válasza:

1.vagyok

Én is ugyanilyen gyakorlatokat szoktam csinálni mint amit linkeltél,úgyhogy ezeket csinálhatod.

Nem tudom hány fokos a ferdülésem,mert már régen voltam orvosnál,már most egyre rosszabb,pont most fogok elmenni,mert most 2hétig napi 12-13óra munkától annyira fáj,hogy néha nem bírok menni se,mert már a derekam is becsípődik.

Én majd elfogok menni csontkovácshoz,mert már többen ajánlották,végülis vesztenivalóm nincs olyan sok,csak annyi,hogy nem valami olcsó.

2012. aug. 12. 11:30
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!:)
2012. aug. 12. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!