Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Vállficamon segíthet valamilye...

Vállficamon segíthet valamilyen étrend-kiegészítő (pl: vitamin, ásványi anyag)?

Figyelt kérdés
Vállficamom volt, jelenleg rajtam van a kötés, még 2 hétig rajtam is lesz. Valamilyen étrend-kiegészítő kapszula segíteni valamit? A doki szerint a szelén jó rá valamit segítene, a csontkovácsom szerint semmi ilyesmi nem befolyásolja és a másik orvos ismerősöm pedig a cink az ami jó. Most szerintetek akkor mi a jó?

2012. ápr. 7. 17:53
 1/3 A kérdező kommentje:
Fenébe! Kimaradt pár szó! (bocsi csak b@szakodik a billentyűzetem)
2012. ápr. 7. 17:55
 2/3 anonim ***** válasza:
az segít a vállficamodon, ha pihenteted. ásványi agyag meg vitamin nem ér semmit ilyenkor.
2012. ápr. 7. 18:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Cink:

Az anyagcserében résztvevő enzimek részeként, illetve aktiválóanyagaként működik. Összeköttetésben áll hormonokkal, receptorokkal, inzulinraktározással. Az erős immunrendszer nélkülözhetetlen része, ő idézi elő a fertőzések legyőzéséért felelős T-lim és aktiválását. NÉLKÜLÖZHETETLEN A SEBGYÓGYULÁSHOZ, a DNS-szintézihez és a növekedéshez. Védi az ízérzékelést és a szaglást.

Elsődleges források: Osztriga, marha- és sertéshús; gabonamagvak, diófélék.

Szelén:

Kis mennyiségben létfontosságú nyomelem. Nagy mennyiségben mérgező hatású. Antioxidáns. Segíti a pajzsmirigy működését. Együttműködik más antioxidánsokkal. Az élelmiszerek szeléntartalma nagy mértékben függ a növények illetve az állati takarmányok termesztési helyén a talaj szeléntartalmától.

Elsődleges források: sertéshús, belsőségek, egyéb húsok, halak, tojás, brazil diófélék, kókuszdió.

(forrás: Nutrilite, egészség kézikönyv)

A fentiek alapján én úgy gondolom, hogy a cinkre valóban szükséged lehet. A szelént, amire amúgy is exttra kis mennyiségben van szüksége az emberi szervezetnek, hanyagolnám. A helyedben egy természetes multivitamint kezdenék el enni, amiben van cink is. Ilyen például a fent említett Nutrilite cég "Naponta" nevű vitaminja, illetve glüközamint a gyulladáscsökkentő hatása miatt.

[link]

[link]

2012. ápr. 7. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!