SLE-seknek milyen gyógyteát és étrendváltoztatást szoktak javasolni? (Főleg ízületi érintettség esetén. )
Köszi a választ! NEM ÉN VAGYOK A BETEG, hanem egy ismerősöm.
Nem tudom biztosan mit szed, talán steroidot. Miért írtad, hogy steroid esetén koleszterinszegény étrendet érdemes követni?
(Az SLE-t nem annyira ismerem. Nekem 11 éve szisztémás kezdetű gyermekkori sokízületi gyulladásom (jca-m) van. Szedtem steroidot (Medrol, Prednisolon), de nem mondta a kezelőorvosom (ORFI), hogy ilyesmire figyelnem kellene. Gondolom, ez a ti betegségeteknél fontos, de miért?)
A citosztikumokat nem ismerem. ???
Az ismerősöm 17 éves, nem rég állapították meg nála a betegséget. Sok konkrétumot nem tudok, mert felszínesen ismerem (a testvérem élettársának a rokona). A betegségem miatt nagyon együtt érzek vele, mert én is hasonló tünetekkel szenvedtem, mint most ő.
Általánosságok érdekeltek volna leginkább, pl. ajánlott gyógyteakeverékek. Ha esetleg tudsz jó leírásokat a kezelési módokról, leköteleznél, ha számomra elérhetővé tennéd.
Köszönöm, hogy írtál! Kívánom, hogy meggyógyulj! Én a szintén "gyógyíthatatlan" ízületi gyulladásból majdnem teljesen kigyógyultam, kb. 6 éve nem szedek gyógyszert, jók a leleteim és az ízületeim is csak ritkán fájnak.
Fő a pozitív hozzáállás! :) Szép napot!
Nem vagyok beteg, de köszi a jókívánságokat. De én a másik oldalhoz tartozom. Jövőre megkapom az orvosi diplomát.
Az orvosod súlyos hibát követett el, ha nem mondta hosszútávú steroid kezelés mellet, hogy diétázz. A steroid ilyen betegségekben ugyan nem nagy dózisú, de mindenképpen elősegíti az elhízást és a cukorbetegség kialakulását. Emiatt kell a diéta.
A citosztatikumok pedig a saját sejtekre is károsak lehetek, emiatt javasoltak bizonyos vitaminok, de abból sem mindegy, hogy mi, mert van ami csökkenti a szerek hatékonyságát.
Emiatt mondtam, hogy minden eset más, és a kezelőorvos kötelessége felvilágosítást adni.
KÍvánom az ismerősödnek, hogy gyógyuljon meg.
Köszi, hogy írtál! :)
Remélem, lelkiismeretes orvos leszel/maradsz és jó eredményeket érsz el! Sajnos a legtöbb, általam megismert orvos tárgyként kezeli a betegeket, és csak gyógyszerrel "tudnak" gyógyítani.
Én egyszer a gyógyszerekkel már megjártam. Rendes, lelkiismeretes kezelőorvosom volt, egy immunpatológus, aki azért nem küldött át az ORFI-ba, mert ott nem nagyon foglalkoznak a betegekkel, csakhogy ez az orvos nem értett a betegségemhez és összehozott nekem egy jó kis gyógyszermérgezést. A legszörnyűbb a dologban, hogy gerinctelenül viselkedett velem a kórház: meghamisították a leleteimet. Nem akartam perelni, mert tudom, hogy az az orvos lelkiismeretes volt, csak ember.
Azóta az ORFI-ban kezelnek. Ha a kezelőorvosomon múlna, most is gyógyszert szednék. Már évek óta, saját döntésből nem szedek gyógyszert és szinte mindig tünetmentes vagyok.
A betegségem lelki eredetű volt. Magamat gyógyítottam agykontroll segítségével. Ajánlom figyelmedbe!
Tényleg minden jót kívánok Neked! Remélem, jó orvos leszel!
Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, megpróbálok megfelelni neki.
Az agykontrollt ismerem, valóban hasznosnak tűnik, sajnos mélyebben még nem merültem bele, de tervezem. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!