Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » SLE-seknek milyen gyógyteát...

SLE-seknek milyen gyógyteát és étrendváltoztatást szoktak javasolni? (Főleg ízületi érintettség esetén. )

Figyelt kérdés
2009. jún. 16. 20:51
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne haragudj meg, de nehéz válaszolni, ha nem tudom, hogy milyen gyógyszereket szedsz. Ha például szedsz steroidot rá, akkor nagyon kell vigyázni, és koleszterinszegény étrendet kell tartani, de ez is sok mindentől függ. Ha kapsz valamilyen citosztatikumot, akkor msá dolgokra is kell figyelni, vitaminokra, ilyesmikre, hogy eleget vigyél be. Nem tudom mennyi idős vagy, és azt sem, hogy mit szedsz, és a betegséged típusát sem. Ezekkel az információkkal én nem rendelkezem, de az orvosod igen. Csodálkozom, hogy ő nem segített, mert ez a kötelessége, de szerintem beszélj vele, vagy egy dietetikussal, minden kórházban van, és kérheted is, ők biztosan segíteni fognak. Elsősorban orvossal való konzultációt javaslok, ha a jelenlegi nem segít, a leleteiddel együtt fordulj egy másikhoz.
2009. szept. 1. 15:35
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! NEM ÉN VAGYOK A BETEG, hanem egy ismerősöm.

Nem tudom biztosan mit szed, talán steroidot. Miért írtad, hogy steroid esetén koleszterinszegény étrendet érdemes követni?

(Az SLE-t nem annyira ismerem. Nekem 11 éve szisztémás kezdetű gyermekkori sokízületi gyulladásom (jca-m) van. Szedtem steroidot (Medrol, Prednisolon), de nem mondta a kezelőorvosom (ORFI), hogy ilyesmire figyelnem kellene. Gondolom, ez a ti betegségeteknél fontos, de miért?)

A citosztikumokat nem ismerem. ???

Az ismerősöm 17 éves, nem rég állapították meg nála a betegséget. Sok konkrétumot nem tudok, mert felszínesen ismerem (a testvérem élettársának a rokona). A betegségem miatt nagyon együtt érzek vele, mert én is hasonló tünetekkel szenvedtem, mint most ő.

Általánosságok érdekeltek volna leginkább, pl. ajánlott gyógyteakeverékek. Ha esetleg tudsz jó leírásokat a kezelési módokról, leköteleznél, ha számomra elérhetővé tennéd.

Köszönöm, hogy írtál! Kívánom, hogy meggyógyulj! Én a szintén "gyógyíthatatlan" ízületi gyulladásból majdnem teljesen kigyógyultam, kb. 6 éve nem szedek gyógyszert, jók a leleteim és az ízületeim is csak ritkán fájnak.

Fő a pozitív hozzáállás! :) Szép napot!

2009. szept. 4. 19:07
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem vagyok beteg, de köszi a jókívánságokat. De én a másik oldalhoz tartozom. Jövőre megkapom az orvosi diplomát.

Az orvosod súlyos hibát követett el, ha nem mondta hosszútávú steroid kezelés mellet, hogy diétázz. A steroid ilyen betegségekben ugyan nem nagy dózisú, de mindenképpen elősegíti az elhízást és a cukorbetegség kialakulását. Emiatt kell a diéta.

A citosztatikumok pedig a saját sejtekre is károsak lehetek, emiatt javasoltak bizonyos vitaminok, de abból sem mindegy, hogy mi, mert van ami csökkenti a szerek hatékonyságát.

Emiatt mondtam, hogy minden eset más, és a kezelőorvos kötelessége felvilágosítást adni.

KÍvánom az ismerősödnek, hogy gyógyuljon meg.

2009. szept. 26. 19:50
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszi, hogy írtál! :)

Remélem, lelkiismeretes orvos leszel/maradsz és jó eredményeket érsz el! Sajnos a legtöbb, általam megismert orvos tárgyként kezeli a betegeket, és csak gyógyszerrel "tudnak" gyógyítani.

Én egyszer a gyógyszerekkel már megjártam. Rendes, lelkiismeretes kezelőorvosom volt, egy immunpatológus, aki azért nem küldött át az ORFI-ba, mert ott nem nagyon foglalkoznak a betegekkel, csakhogy ez az orvos nem értett a betegségemhez és összehozott nekem egy jó kis gyógyszermérgezést. A legszörnyűbb a dologban, hogy gerinctelenül viselkedett velem a kórház: meghamisították a leleteimet. Nem akartam perelni, mert tudom, hogy az az orvos lelkiismeretes volt, csak ember.

Azóta az ORFI-ban kezelnek. Ha a kezelőorvosomon múlna, most is gyógyszert szednék. Már évek óta, saját döntésből nem szedek gyógyszert és szinte mindig tünetmentes vagyok.

A betegségem lelki eredetű volt. Magamat gyógyítottam agykontroll segítségével. Ajánlom figyelmedbe!

Tényleg minden jót kívánok Neked! Remélem, jó orvos leszel!

2009. szept. 27. 16:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, megpróbálok megfelelni neki.

Az agykontrollt ismerem, valóban hasznosnak tűnik, sajnos mélyebben még nem merültem bele, de tervezem. :)

2009. szept. 27. 23:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!