Kinek miben segített már a szauna?
Úgy gondolom, ez a kérdés teljes mértékben idetartozik. :) Alternatív gyógyítás. Ugyanis a szauna gyógyítani is képes, de legalábbis számos pozitív hatása van.
Kérdezném még, hogy melyik típus? Finn, infra?
Személyes tapasztalatokat kérnék. :)
Köszönöm! További jobbulást!
Én is, mint kérdező leírnám a dolgokat.
Könnyen kihűltek az ujjaim - mint a húsz - és a kezem feje. Most TALÁN már kevésbé, és itt csak javulás várható az erek megedződése miatt.
Ezen kívül állandó orrdugulással szenvedek kb. ovi óta vagy születésem óta. Mintha a szauna kicsit rendbe tette volna az orrnyálkahártyámat - és logikus, hogy így legyen. Sokkal könnyebb most az orrlégzésem, mint eddig volt.
És ami a legszembetűnőbb pozitív hatás, amihez kétség se fér: feldobja a kedélyállapotomat, utána akár egész nap lelkileg jobban vagyok, ja és közvetlenebb is vagyok az emberekkel, ami nyilván azért van, mert ugye jobb a kedélyállapotom.
Én finn szaunába járok uszodákban. Úszás után (vagy helyett :D ).
karban tartja a keringést, tisztítja a bőrt, véd megfázás ellen, felturbózza az immunrendszert.
Szauna + pihenés harmonikus környezetben + pezsgőfürdő = kiváló stresszoldó, a lélek tisztán tartója.
Vannak akik ugyanezt napi 1 doboz cigivel és néhány stampedli kisüstivel próbálják elérni. A hatás éppen ellenkező lesz, arról nem is szólva, hogy a cigi+pia sokkal drágább is mint heti 2-3 szauna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!