Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Kinek miben segített már a...

Kinek miben segített már a szauna?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, ez a kérdés teljes mértékben idetartozik. :) Alternatív gyógyítás. Ugyanis a szauna gyógyítani is képes, de legalábbis számos pozitív hatása van.

Kérdezném még, hogy melyik típus? Finn, infra?

Személyes tapasztalatokat kérnék. :)

2012. jan. 28. 15:46
 1/3 anonim ***** válasza:
Nekem van egy pajzsmirigy cisztám, már több mint egy éve. És nyáron észrevettem hogy kisebb lett. El kezdtem gondolkodni hogy mitől lehet mit csináltam másként. És az jutott eszembe hogy wellenesselni voltunk pár nappal korábban ahol infraszaunáztunk. Én ennek tulajdonítom a változást. Bár ezen felbuzdúlva újra elmentem azután viszont nem vettem észre változást. (lehet nem voltam elég ideig bent). Aztán decemberben kiderült hogy van egy petefészek cisztám is. Így újra elmentem szaunázni ez most finn szauna volt. És januárban egy centivel kisebb lett. Sőt szerintem a pajzsmirigy cisztám is újra kisebb lett bár azzal orvosnál nem voltam csak ránézésre gondolom úgy. Szóval nem 100% hogy ez a szauna hatása, de szerintem igen. :)
2012. jan. 28. 15:58
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! További jobbulást!

Én is, mint kérdező leírnám a dolgokat.

Könnyen kihűltek az ujjaim - mint a húsz - és a kezem feje. Most TALÁN már kevésbé, és itt csak javulás várható az erek megedződése miatt.

Ezen kívül állandó orrdugulással szenvedek kb. ovi óta vagy születésem óta. Mintha a szauna kicsit rendbe tette volna az orrnyálkahártyámat - és logikus, hogy így legyen. Sokkal könnyebb most az orrlégzésem, mint eddig volt.

És ami a legszembetűnőbb pozitív hatás, amihez kétség se fér: feldobja a kedélyállapotomat, utána akár egész nap lelkileg jobban vagyok, ja és közvetlenebb is vagyok az emberekkel, ami nyilván azért van, mert ugye jobb a kedélyállapotom.

Én finn szaunába járok uszodákban. Úszás után (vagy helyett :D ).

2012. jan. 28. 16:08
 3/3 anonim ***** válasza:

karban tartja a keringést, tisztítja a bőrt, véd megfázás ellen, felturbózza az immunrendszert.

Szauna + pihenés harmonikus környezetben + pezsgőfürdő = kiváló stresszoldó, a lélek tisztán tartója.

Vannak akik ugyanezt napi 1 doboz cigivel és néhány stampedli kisüstivel próbálják elérni. A hatás éppen ellenkező lesz, arról nem is szólva, hogy a cigi+pia sokkal drágább is mint heti 2-3 szauna.

2019. jan. 1. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!