Bármelyik diófa leveléből készíthetek gyógyfőzetet? Szárítsam meg, mielőtt elkészítem, vagy már zölden is alkalmas főzet készítésére?
Figyelt kérdés
Négy hónapja szültem, és kb egy bő hónapja rettenetesen hullik a hajam. Elől már eléggé kiritkult. Utána néztem gyógynövényes könyvben, hogy a diófalevél főzete jó hajhullás ellen, de mindegyik jó, vagy csak egy bizonyos fajta.2009. máj. 27. 20:22
1/2 anonim válasza:
Juglans regia- közönséges diófa, szerintem ebből kell.
nem ajánlatos városban szedni...
amúgy a nyírfa is jó rá tudtommal...
2/2 anonim válasza:
a diófalevéllel nem tudom mi a helyzet, viszont kérlek engedd meg hogy adjak egy másik gyógymódot, amit még ükanyáink alkalmaztak és versbe szedtek:
"Egy maréknyi székifüvet
főzz össze egy liter vízzel
párologtasd felényire
s mosd meg hajad minden reggel.
aztán dörzsöld míg megszárad,
s kend be kanálnyi borszesszel
frissíti a koponyádat,
s nem szégyenkedsz kopasz fejjel"
szerintem egy próbát megér, itt találsz még néhány hasonló tanácsot egy régebbi kérdésemben más "nyavalyákra" is: http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__egyeb-kerdes..
és drukkolok hogy sikerrel járj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!