Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Mi a véleményetek a táltosokról?

Mi a véleményetek a táltosokról?

Figyelt kérdés
2009. máj. 7. 17:19
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
a kártyás jósokat bármilyen pályán leverik, de egy időjárásjelentővel vagy egy vállalatértékelővel jobb, ha nem húznak ujjat!
2009. máj. 12. 14:56
 2/4 anonim ***** válasza:
58%
Boszorkányok is vannak. Legalábbis olyan emberek, akik azt hiszik magukról.
2009. máj. 20. 19:54
 3/4 anonim válasza:
Én ismerek egyet. Nagyon idegesítő fazon, szerintem nem komplett. Az biztos hogy a magyar történelem korai korszakában nagyon meghatározó alakok voltak a táltosok. Hsaonlóak voltak az indiánoknál lévő sámánokhoz. A törzsi szertartásokat ők vezették és egy fajta kapcsolatot közvetítettek a szellemvilággal. Ez azért elég régen volt,de pl látható hogy rengeteg babonás hiedelem beépült a katolikus szokásokba is abból a korból. A táltos álltalában valamilyen furtcsa testi hibával rendelkezett pl a lábfejen vagy a kézfejen egy 6. újj. Ha jól tudom egyébként József Attilának is volt ilyen a kezén,de lehet csak a magyar tanárunk etetett meg,nem tudom. Szóval röviden egy okkult varázsló volt, a nép öreg bölcse,orvosa aki értett elméletileg a gyógyításhoz. Elég kevés tényszerű adat maradt fent abból az időböl,de aurázsiai népeknél megtalálhatók voltak késöbb is, szóval nagyjából sejthető kik voltak.
2009. júl. 9. 08:27
 4/4 anonim válasza:
46%
Ja és a véleményem róluk,nagyjából az első hozzászólóval értek egyet. :D
2009. júl. 9. 08:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!