Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Thai masszázsnak milyen...

Thai masszázsnak milyen hatása van a szervezetemre? Van olyan, mikor nem ajánlott menni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 21. 14:21
 1/7 De Puta Madre ***** válasza:

Tilos: láz, fertőző betegség, kezeletlen magas vérnyomás, rosszindulatú daganat, alkoholos állapot, bőrbetegségek,súlyos visszérproblémák..

A masszázs feszültség oldó, jobb közérzetet biztosít, segít az izomcsomók megszüntetésében,méregtelenít, vérbőséget növel, fájdalmat csillapít....

Más: magyarországi thai masszőrök nagy része nem szakképzett, és nem is tudja, mit miért tesz. A thai masszázs nem attól az, ami, hogy egy csinos thai lány csinálja..

2011. aug. 21. 14:48
 2/7 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ...nagyon szeretném kipróbálni,szerencsére nincs semmi,amiket felsoroltál...én mindenképp thai ánytól/nőtől szeretnék masszázst és nem magyartól:)
2011. aug. 21. 15:18
 3/7 De Puta Madre ***** válasza:
Pont azt írtam (lehet, hogy elolvastad), hogy attól, hogy thai lány, nem biztos, hogy ért hozzá. Nagyon kevesen csinálják jól! A thai lány nem garancia arra, hogy az thai masszázs. Gyakran rosszul, fájdalmasan csinálják, és hallottam már rosszabbat is... Soknak semmilyen papírja, vagy képesítése nincs róla, és nem is tanulták. Jól hangzik, lehet, hogy thai masszázs, de egy jó gyógy-vagy svédmasszőrt inkább ajánlanék! Ez persze csak az én véleményem, és még egyszer mondom, nem mindegyik egy sintér.
2011. aug. 21. 17:16
 4/7 A kérdező kommentje:

nekem ajánlottak egy helyet,most honnan tudjam,hogy az jó-e?

valami konkért adat alapján be lehet beazonosítani?

2011. aug. 21. 17:55
 5/7 De Puta Madre ***** válasza:
Nem lehet. Mivel nem vagy jártas benne nem fogsz rájönni a dologra.
2011. aug. 21. 18:25
 6/7 anonim ***** válasza:

kérd el a tanusítványát, ha elvégezte, elméletileg nála kell hogy legyen mindig. Ha szerencséd van angolul is ráírták. De nem csak thai lányok csinálnak thai masszázst. Igaz azt mondják hogy a legjobb az amit autentikusan tanulnak de te ezt nem tudod ellenőrizni. A suliban ahova járok ott csinálnak thai maszsázs oktatást.

Azt mondják nagyon jó, nem fájdalmas de jól kiropogtatnak. Sem az oktató sem a hallgatók nem thai származásúak, de az egyik lányban ugye a mozgatás terápiás hatása miatt lelki feszültségek szabadultak fel és mindig kisírt szemmel vagy rossz kedvűen jött suliba. (persze ezek idővel teljesen feloldódnak) Az oktatóm aki szintén csinál thai masszázst, sok az olyan vendége aki elsírja vagy elneveti magát masszázs közben.

Ha jó helyre mész, akkor erre is számít hatsz :-)

Ne várj egy alkalomtól teljes gyógyulást, a masszázs mindig kúra, hetente egyszer kétszer érdemes, kb 10-15 alkalomig csinálni.

Ha svéd masszázst szeretnél akkor gyógymasszőr képzettségűt keress meg mindenképpen. Durván tanulják az anatómiát és a klinikumokat. Ő tanácsokkal is el tud látni :-)

2011. aug. 24. 23:15
 7/7 anonim ***** válasza:

23:15 vagyok

Thai masszázs hatásai a szervezetre, általában mint a masszázsok, de jól kiropogtatnak, egyfajta passzív kimozgatásnak is lehet mondani. Ha erős mozgásszervi megbetegedésed van akkor vagy az adott testrészeket vagy teljesen ki kell hagyni, erről kérj tanácsot. Daganatos megbetegedés után 2 évig várni kell. Véralvadási problémák vagy vérhígító gyógyszer kizáró ok. Terhesség első trimesztere, azt hiszem a többit mondta az egyik előző.

Mint minden keleti gyógymód itt is jelen van az energia áramlás szemlélete, a meridiánok csakrák stb ezeket célozza meg, ennek köszönhető az előző üzenetben leírt érzelmi változás is.

Persze van földhöz ragadt magyarázata is a mozgás a masszázs felpezsdíti a vérkeringést az ízületek kilazulnak az izmok nyúlnak és erősödnek, ezek anyagcsere folyamatokat indítanak el, amely táplálékot és oxigént hoz amit elindítja a regenerálódást és az immunfolyamatokat, a salakanyagokat meg kiüríti ezzel a fertőzések elől a táptalajt viszi el, és nem akadályozzák a szervezetet.

Kérdés? :-)

2011. aug. 24. 23:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!