Ha erősíteni szeretném és egészségesebbé tenni a hajamat akkor mit tegyek még? Ha mindig tojássamponnal (otthon elkészítettel) fogom megmosni a hajamat, az baj vagy bolti sampont is vegyek és azzal is mossam?
Több éve bolti samponokat használtam eddig szinte mindig.
2 hete kb kipróbáltam a tojássampont.
Teljesen más milyen lett a hajam tőle, mint a bolti samponoktól. Sokkal egészségesebb, dúsabb, és erősebbnek látszik, mióta azt használom.
De az baj, ha csak simán tojássampont használok?
Vagy néha szükséges a hajnak olyan sampon is, amiben vannak más összetevők is, ami eltér a természetestől?
Eddig amúgy csak csalódni tudtam a bolti samponokban(is).
bocs hogy nem a kérdésre válaszolok,nem tudom hogy kell e rendes sampon is....de kíváncsivá tettél ezzel a tojássamponnal
hogy kell elkészíteni?
köszi
Ezen az oldalon olvastam el.
Amúgy én úgy csinálom, hogy a sárgáját és a fehérjét külön készítem el. A sárgájába beleteszem a citrom levét(4 evőkanálnyit kell) és valamilyen illóolajat(én pl narancs illóolajat használok, ami elveszi a tojás szagát de az oldalon többféle olajról olvashatsz ami jó rá).
Aztán ha a sárgáját és a fehérjét megkutyultam, akkor összeturmixolom. És így egyben lesz. Jól belemasszírozom a hajamba.
Szerintem próbáld, lehet első alkalommal nem olyan lesz, mint vártál. De többször próbáld ki, hogy legyen eredménye. :-) Én sem hittem benne, de még mindig jobb, mint a bolti vackok. Komolyan, semmit nem segítettek azok. Inkább használok természeteset.
Elmagyarázná valaki a tojás sampon hatásmechanizmusát? Miből áll a tojás ? Fehérje, zsír, enzimek, a héját ide sem veszem.. a tojásmembránnak lenne értelme de valszeg azt nem szeded ki.
A másik amit csak megjegyeznék ha külön szeded a sárgáját és abba teszel citromlevet és utána összeturmixolod a kettőt akkor minek szeded ketté? ez számomra rejtély..
Valami hasznos: collagen tartalmú táplálék kiegészítőt javasolnék, jó mind hajra, körömre, bőrre, de ne várj egy nap alatti javulást, a haj és a köröm lassan nő, lassú az "anyagcsere" ezekben a történetekben de hosszabb használat után sokat segíthet
Ha nem akarsz ne hasznalj bolti sampont, mert azok tele vannak vegyszerekkel meg mergekkel. En mar nagyon regota olyat hasznalok amiben nincsenek a kimondhatatlan nevu osszetevok.
Amit meg probaltam az a kokusz olaj. A kokuszolajnak antibaci tulajdonsagai vannak amit ha beledorzsolsz a fejborbe megoli az ott eloskodo izeket, tovabba apolja es fenyesiti a hajat. Este szoktam az egesz hajas fejbort bekenni, sapkat vagy torolkozot ra es reggel megmosom. Jo illatu es szebb tole a hajam.
Belsoleg pedig egeszseges kajakkal tudod segiteni a hajad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!