Mit ajánlatok csalánkiütés ellen? (lehetőleg nem gyógyszert)
Szia!
Nekem is volt, én próbálkoztam mindenfélével: krémek, homeopátiás bogyók, borogatások. Igazából egyik sem segített, csak egy picit mérsékelték.
Allergia vizsgálaton voltál? Allergia is állhat mögötte. Vagy idegi alapon jönnek ki.
de utána olvastam a neten, hogy elvileg a magas hisztamintartalmú ételek válthatják ezt ki. gondoltam már arra is hogy tartósítószer, mert szinte mindig kijön...
de az meg ugye mindenben van...:S
Én is bejártam Tolnát, Baranyát, semmi.
Annyival kerültem közelebb a megoldáshoz, hogy én csináltam naplót. Eredetileg csak azt kellett volna írnom, hogy mikor, mennyi mit ettem, ittam, de én kiegészítettem mindennel: mikor váltottam mosószert, kézmosót, mikor menstruáltam stb. Azt is feljegyeztem, hogy hol, mekkora, milyen kiütésem volt.
Az egyik ismerősömnek akkor jönnek ki a foltok, amikor háromféle (már nem emlékszem rá, hogy mik) kaját egyszerre eszik... Az ilyenekre csak ez a napló-módszer derít fényt.
Nekem mindegyik fajta allergiavizsgálat mást mutatott ki: a bőrpróbás mind pozitív lett, a vérből kutyulós tök negatív lett, a 96 órára hátra ragasztós pedig 5-6 félét mutatott ki, de 24 óránként mást.
Sűrűn ittam kalciumot, a terhességgel egyidőben elmúlt minden panaszom (kopp-kopp, lekopogom), azóta nem jött vissza.
ez a naplóírás nem rossz ötlet.
én a neten találtam egy listát ahol felsorolja a hisztamintartalmú ételeket. és ahogy néztem ma pont ettem azokat amiket felsorolt, és ahogy a korábbi dolgokat is végiggondoltam, amikor kijött, valóban ezektől az ételektől jött ki. de nem tudom, szerintem csinálni fogok egy méregtelenítő kúrát,aztán kiiktatom azokat az ételeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!