Hol, és milyen iskolában lehet tanulni az egészségről?
Az élet iskolájában. Ha már közel a halál, egyre bölcsebb leszel, hogy mit nem kellett volna...
Viccen kívül: hogy érted a kérdést? Az orvosi egyetemen esetleg? Sok féle egészség van, sokféle helyen tanítják. Ha csak magadnak kell, akkor jobb, ha körülnézel a neten. De ne az ezoterikus oldalakon.
Érdemes lenne tanítani; valamikor tanították is, hogy melyik szervre hogy kell vigyázni. Ezt most majd újra bevezetik, nem is tudom, miért maradt ki.
Kérdező, a szervek, szervrendszerek egészséges működését tanítják az iskolában.
Igen, ennyit én is tudok, hisz végeztem egy-két iskolát, nyilván az emberi test alapvető részeit és működését meg kell értenie egy általános iskolásnak is. De én arra gondolok, hogy pl. sehol nem hallani arról, hogy mikre képes egy ember, mennyi a várható élettartama ha teljesen egészséges marad élete végéig, vagy mennyit bírnak az ízületei ha minden tápanyaggal ellátják, stb....ilyenekre gondoltam.
Olvasok ilyeneket különféle kutatásokból, de ezek valahogy nem jutnak el a nagy nyilvánossághoz, olyan érzésem van, hogy tudatosan terelgetnek bennünket affelé, hogy az embernél 40 után már bármi jöhet, szívinfarktus, strók, magas vérnyomás....... Biztos hogy lehet 100 évig is élni egészségben,hisz a Hunzák is így élnek, de ennek módját sehol nem hallani.
A Hunzák mázlisták.Nemcsak a sok sbarack miatt,hanem mert a civilizáció nem tört még be hozzájuk.Elégedettebbek,boldogabbak.Mi meg megyünk a birkanyáj után.Hagyjuk,hogy a tv irányítson,elcsábulunk a gyógyszereknek és a feldolgozott kajáknak,szennyezzük a környezetünket,beülünk sötét lukakba 8-10 órára és bosszankodunk,utálkozunk,negatívak vagyunk.
Természetgyógyász képzést javaslok,és mellette,majd utána rengeteg nyitottságot és kutatásra való hajlamot,mert egy iskola sem tanít meg mindent az egészségről.
Úgy tudom, hogy az adventista főiskolán jó képzés van egészségügy terén. Mielőtt leszólna valaki: nem, nem vagyok adventista!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!