Bevágtam a nagylábujjamon a körmömet és begyulladt nagyon fáj a paradicsomon és a Tetrán kenöcsön kivül mit tehetek még rá? Ami kiszivja a gyulladást?
Szia!
Én is nagyon sokat szenvedtem emiatt.
Ha nagyon vészes, lehet el kéne menni pedikűröshöz.
De ami nekem bejött:
először Betadine-t teszel rá
majd nyomsz rá ebből a krémből: Unguentum uliminii acetici tartarici (ez egy Naturland termék)
utána betekered fáslival vagy vmi kötszerrel, és leragasztod egy ragtapasszal
minden reggel és este le kell venni a kötést és újat felrakni
Gyógyulást!
Szia!
Annyival egészíteném ki a felettem lévő válaszát, hogy ezek után, míg meg nem nő elég rendesen a körmöd, ne nyúlj hozzá! Még rosszabb lesz! Hagyd megnőni!
Az a probléma, hogy ezek a házi gyógymódok megszűntetik ugyan a fájdalmat, meg a duzzadást, de a gyulladás akkoris megmarad, még ha nem is látszik. Ha látod hogy belenő a köröm a bőrbe, inkább menj vele orvoshoz, mert csúnya vége lehet! Nekem már 3x volt műtve mindkét lábujjam, mert egyszerűen nem úgy nőtt a köröm. Házi gyógymód arra jó, hogy lelohassza a gyulladást, de fordulj vele orvoshoz! A beavatkozás nagyon max 25-30 perc, ezzel sokat is mondtam. Kapsz két érzéstelenítőt a lábujjad két oldalába (az ízületbe), majd a doki úgy vágja ki a körmöt, hogy az később ne nőjön bele a bőrbe. 2 napig nem lehet levenni a kötést, majd kamillába kell áztatni, és pihenni kell vele. Bár a válaszom nagyrésze nem a kérdésedre ad választ, nem árt tudni a következményeket sem.
17/F
Ilyen súlyos esetben menj el sebészetre, kb. öt perces beavatkozással véget vetnek a szenvedéseidnek! És ne vágd be többször a körmöd, hidd el, csak rosszabb lesz!
Én is húztam-halasztottam az orvost, mert azt hittem, nagyon fog fájni, ha eltávolítják a benőtt körömrészt, de nem így volt. Másfél évig szenvedtem vele, néha javult, nem gennyesedett a lábujjam, néha bedurrant, és szinte patakokban folyt belőle a genny... Aztán mikor már a Betadine kenőcs, az ecetes vatta, meg a többi kutyafüle sem használt, elmentem dokihoz, és azóta nincs ilyen problémám. Szerintem te se halaszd tovább! Hidd el, jobb túllenni rajta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!