Létezik altató és nyugtató hatású tea?
Már lassan egy hónapja nem tudok aludni rendesen.
Ha sikerül este elaludnom, akkor éjfél körül +-1 óra, arra ébredek, hogy potyog a könnyem és sírok. Aztán nem tudok visszaaludni, mert sírok. Lelki bajaim vannak, tudom. Csak még hosszú idő kell hogy meg tudjam oldani a helyzetemet.
Tudtok valamit ajánlani? Tea, homeopátiás akármi.......?!?!?!
Help!!!
van de nem oldaná meg a problémád max megszoknád hogy azzal alszol el és szarabb lenne!
itt kicsit tájékozódhatsz ha érdekel a dolog!
Igen, citromfű, orbáncfű, levendula. Ha a tea nem válik be, gyógynövényekből készült tablettákat is lehet kapni erre a célra, (én Valerianát szedtem átmenetileg, amikor hasonló problémáim voltak).
Jobbulást!
Kedves második!
Tudnál nekem mesélni erről a bogyóról? Tényleg hatásos? Igazából félek attól, hogy függő leszek... :(
Szóval olyan nem is tudom, de valamit muszáj, mert ez így nem állapot. A dokimat csak most tudtam elérni, és azt mondta, hogyha nem élet-halál kérdése, akkor kb. 1 hónap múlva tud időpontot adni.
Át fogom aludni az éjszakát?
Van egy teakeverék, ammitől úgy fogsz aludni, mint a tej.
Megnyugtatja a lelkedet, kisimítja az idegeidet. Íme:
50g kankalin, 25g levendulavirág, 10g orbáncfű, 15g komló, 5g macskagyökér
Ebből végy egy púpozott teáskanálnyit, negyed liter vízzel forrázd le, hagyd állni 3 percig, szűrd le és amilyen melegen csak tudod, kortyolgasd el lefekvés előtt. Tehetsz bele egy kis mézet is. Egy hét után már érezteti a hatását.
Hogyan hat a valeriána?
A macskagyökérnek van néhány igen jótékony tulajdonsága. Az ember gyorsabban elalszik a hatására. Javítja az alvás minőségét is. Idővel egyre hatékonyabb lesz, tehát rövidtávon célszerű minden este alkalmazni. A leghatásosabb álmot hozó szernek tartják.
A valeriána gyökér nyugtató, feszültségoldó hatású. Használják fejfájás, álmatlanság, izomgörcs, szívidegesség, ingerlékenység, bélirritáció esetén is. Enyhe görcsoldó. Külsőleg alkalmazva sebekre, fekélyekre és ekcémára is gyógyír. Májbetegeknek alkalmazása nem ajánlott!
A valeriána hatóanyagai számos gyógyszer alapját képezik, használják a macskagyökér kivonatait gyógytea, gyógyító fürdő, tinktúra formában is. Komlóval együtt alkalmazva is hatékony.
A valeriána gyógyhatását a szakemberek a gyógyszereknél biztonságosabbnak tartják - a következtetésre összehasonlító kísérletek után jutottak. Ha ugyanis valaki gyógyszert szed, hozzászoktathatja szervezetét, és egyre nagyobb adagokra szorul, majd pedig, ha leteszi a gyógyszert, elvonásai tünetektől szenvedhet. A macskagyökér fogyasztása ugyanakkor nem okoz függést és nem jár elvonási tünetekkel sem, ha elhagyjuk.
Fontos viszont tudni, hogy a valeriána hatása összeadódik más gyógyszerekkel és az alkohollal, ha együtt alkalmazzuk őket. Ne használjuk tehát más altatókkal. Alacsony dózisban kezdjük alkalmazni, majd növelhetjük az adagot pár nap után. Biztonságosnak tekinthető 4-6 hétig tartó alkalmazásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!