Benőtt körömre milyen gyógymód van az orvoson kivül? Szoptatok, igy kaphatok érzéstelenitőt?
A krémet lehet használni:
Bár ha már vadhús is van, az nem fog tőle elmúlni.
Ha ilyen gyakran van problémád, nem ártana gyógypedikűrre járni.
Nagyon lassan múlik el. Én megosztom veled a tapasztalataimat szívesen mert mindkét módszert kipróbáltam.
Orvoshoz mentem, és levették a körmömet. Inkább el sem mesélem milyen szörnyű volt! Hetkig papucsban jártam, ráadásul épp tél volt.
Szinte minden évben átélem egyszer ezt a körömbenövés dolgot. Tavaly nem mentem orvoshoz, csak kenegettem, amikor feltelt váladékkal kinyomtam, amibe majd belehaltam, úgy fájt, fertőtlenítettem, áztattam, krémeztem antibiotikus kenőccsel, aztán lassan elmúlt. Valaki még az ecetes forró vízbe való áztatást is javasolta. Többet sosem megyek vele sebészetre.
Igazából jobb megelőzni a dolgokat. Kényelmes a cipőd? Nekem a zokni is szokott gondot okozni, amikor a bőrcipőbe húzom, mert ahogy tolom bele a lábamat, az ujjaimnál megfeszül, és elszorítja az ujjamat, ami okozhatja a benövést. Aztán rosszul levágott, vagy le nem vágott köröm is, plusz, ha megroppan az ujjad, pl. mikor lábbujjhegyre állsz.
Én az áztatással kezdeném! Írass antibiotikumos krémet rá, és ne engedd, hogy levegyék semmiképpen!
A tesómnak se vették le a körmét.
De a paradicsomot meg az ecetet, a krumplit meg tejfölt (ezeket szokták még ajánlani) inkább főzéshez használd, többet ártanak mint használnak. Antibiotikumos krém jó lehet, de a benőtt rész mindenképpen ki kell vágni, vagy te csinálod, vagy a pedikűrös vagy a sebész, választhatsz. Amíg ott van, csak rosszabbodni fog a helyzet. Ha már vadhús is van, az házilag nem fog elmúlni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!