Alternatív gyógymód migrénre?
A jógik hideg vízzel csillapították a fejfájást. Hideg, enyhén sós vízzel mosták át az orrukat(ugyanúgy, ahogy a rendes orrmosás működik, csak nem langyos vízzel). Ez többféle eredetű fejfájást is képes csillapítani. A migrént nem fogja megszűntetni, de csillapítani tudja, ha az a típusú migrén, amid van csillapítható az erek összehúzódása által.
Lehet venni orrmosó csészéket, amikkel könnyű az orrmosás.
Nálam a migrént egy futópados edzés váltotta ki, mivel túlterheltem magam. Nálad mi az okozója?
9 év alatt olyan 90% ot gyógyult. Amire utólag rájöttem, hogy lassul a gyógyulás ha rossz kedvű vagy. Legyél mindig pozitív és jó kedvű. A migrénem alvászavarral is társul, insomnia. Ha rossz kedvű vagy akkor segíthetnek a vígjátékok.
Én piercinget rakattam be mindkét fülembe. Migrén+shenmen egyszerre mindkét oldalon. Azóta nem volt migrénem :) Néha fáj a fejem, de egyáltalán nem vészes, egy gyógyszerrel elmúlik.
Amikor még voltak rohamaim, azon kb semmi alternatív nem segített. Algopyrin ampulla+energiaital , jegelés a halántékomon-ez az egész inkább hatékony volt hányás után + tudom a gyógyszer abszolút nem alternatív
Többek között ezért nem sima csapvízzel mosod, hanem olyannal, amiben az orrmosáshoz előírt mennyiségű sót oldottál fel.
A másik oka a sónak, hogy hasonlítson a nyálkahártyád PH-jára, és ne csípjen. Ha nagyon aggódsz, olyan vizet is használhatsz, amit felforraltál, és aztán hagytál kihűlni, esetleg kis időre a hűtőbe is betetted. Vagy ha megteheted, desztillált vízben oldod a sót, és akkor biztos nem lesz benne semmi, amit nem akarsz benne találni.
A sima orrmosást lehet csinálni napi többször, de a hidegvizeset ne túl sűrűn, mert hideg. Az csak ilyen alkalmi megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!