Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Alternatív gyógymód migrénre?

Alternatív gyógymód migrénre?

Figyelt kérdés
Olyanok tanácsát várnám, akik papíron is migrénesen! Piercing, masszázs, diéta, minden érdekel.

dec. 3. 18:18
 1/6 Grimfox ***** válasza:

A jógik hideg vízzel csillapították a fejfájást. Hideg, enyhén sós vízzel mosták át az orrukat(ugyanúgy, ahogy a rendes orrmosás működik, csak nem langyos vízzel). Ez többféle eredetű fejfájást is képes csillapítani. A migrént nem fogja megszűntetni, de csillapítani tudja, ha az a típusú migrén, amid van csillapítható az erek összehúzódása által.

Lehet venni orrmosó csészéket, amikkel könnyű az orrmosás.

dec. 3. 21:39
 2/6 anonim ***** válasza:

Nálam a migrént egy futópados edzés váltotta ki, mivel túlterheltem magam. Nálad mi az okozója?

9 év alatt olyan 90% ot gyógyult. Amire utólag rájöttem, hogy lassul a gyógyulás ha rossz kedvű vagy. Legyél mindig pozitív és jó kedvű. A migrénem alvászavarral is társul, insomnia. Ha rossz kedvű vagy akkor segíthetnek a vígjátékok.

dec. 3. 22:13
 3/6 anonim ***** válasza:

Én piercinget rakattam be mindkét fülembe. Migrén+shenmen egyszerre mindkét oldalon. Azóta nem volt migrénem :) Néha fáj a fejem, de egyáltalán nem vészes, egy gyógyszerrel elmúlik.

Amikor még voltak rohamaim, azon kb semmi alternatív nem segített. Algopyrin ampulla+energiaital , jegelés a halántékomon-ez az egész inkább hatékony volt hányás után + tudom a gyógyszer abszolút nem alternatív

dec. 5. 10:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Piercinget kipróbálom majd. Masszázsra is jelentkezem nemsokára. Próbáltam már több triptános gyógyszert, de nálam ha meg is fogja az abszolút élhetetlen fejfájást, egy hétig is is húzódik egy olyan fájdalom, amit 600-as ibuval tudok munka mellett átvészelni.
dec. 7. 09:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Orrmosás nekem újdonság, de kiprobálom azt is szívesen. Kocsit tartok tőle, hogy vmi fertőzést felküldök az orrnyergembe.
dec. 7. 09:57
 6/6 Grimfox ***** válasza:

Többek között ezért nem sima csapvízzel mosod, hanem olyannal, amiben az orrmosáshoz előírt mennyiségű sót oldottál fel.

A másik oka a sónak, hogy hasonlítson a nyálkahártyád PH-jára, és ne csípjen. Ha nagyon aggódsz, olyan vizet is használhatsz, amit felforraltál, és aztán hagytál kihűlni, esetleg kis időre a hűtőbe is betetted. Vagy ha megteheted, desztillált vízben oldod a sót, és akkor biztos nem lesz benne semmi, amit nem akarsz benne találni.

A sima orrmosást lehet csinálni napi többször, de a hidegvizeset ne túl sűrűn, mert hideg. Az csak ilyen alkalmi megoldás.

dec. 7. 16:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!