Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Elcsúszott alsó gerinc csigoly...

Elcsúszott alsó gerinc csigolyát tornával, gerinc tájéki izmok erősítésével vissza lehet "hozni" az eredeti helyére?

Figyelt kérdés
Kérdésem általános. Olyanra lennék kíváncsi, hogy valakinek ez sikerült-e. Ha igen, milyen gyógymódot, gyakorlatot, stb. alkalmazott.

nov. 6. 09:13
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem.
nov. 6. 09:25
 2/4 Grimfox ***** válasza:
Azon a ponton, ahol már elcsúszott sajnos nem lehet visszahozni, mert a csont, és a porc is torzul. Műtéttel is csak nehezen. A torna inkább a fájdalom csökkentésére alkalmas, de se a gond, se a fájdalom nem szűnik meg tőle teljesen. Ha korai szakaszban kapod el, akkor még lehet intenzív tornával javítani a csigolyák állásán, de ez hosszú, és eléggé fáj, és az izmok nagyfokú lazítása is szükséges, hogy ne húzzák vissza a helytelen állapotba. Ez működik amíg még csak ferde a gerinc, és nem torzulnak a csigolyák.
nov. 6. 14:41
 3/4 anonim ***** válasza:

Kimásoltam az egészet:

2023.05.31.: Th.L. gerinc rtg.: A háti kyphosis valamint a lumbalis lordosis fokozott. A Th gerincen enyhe jobbra, az L.

gerincen enyhe balra convex scoliosis figyelhető meg. Az ábrázolódó csigolya corpusok magassága norm. A zárólemezek

helyenként scleroticusak. A peremszéleken spondylophytak láthatóak. L. IV-V. között 5 mm-es anterolisthesis figyelhető

meg. L. III., IV., V. porcrések beszűkültek.

Tulajdonképpen azt szeretném kérdezni, hogy mit jelent a fentiekből az alábbi megállapítás:

A peremszéleken spondylophytak láthatóak, L. IV-V. között 5 mm-es anterolisthesis figyelhető.

Ez is elcsúszás?

Korábban /sok évvel ezelőtt/ gyakran fájt a derekam. Jelenleg soha! Sőt fájdalom nélkül órákig tudok gyomlálni a kertbe. (76 éves vagyok)

Köszönöm szépen, a segítséget, hogy értelmezni tudjam az „5mm-es anterolisthesis” megállapítást.

nov. 7. 07:35
 4/4 anonim ***** válasza:

Találtam két videot, amelyek választ adnak a kérdésemre:

https://www.youtube.com/watch?v=okHP-4JiJfM&t=9s

https://www.youtube.com/watch?v=gz1jUy2ekF0

Az első a csigolya előre és hátra csúszásáról szól. A második az én kérdésemre ad választ.

nov. 7. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!