Meg lehet gyógyulni antibiotikum nélkül is?
Figyelt kérdés
Fül gyulladás+arcureggyulladasom van. Levofloxacint szedtem, de csak 1 szemet, mert rosszul lettem tőle. Most kaptam Cefzilt, de megmondom őszintén már felek bármit is bevenni. Meg gyogyulhatok antibiotikum nélkül is? Ha igen, hogyan?máj. 30. 16:00
1/6 anonim válasza:
Ezt így senki nem fogja tudni megmondani. Nyilván az antibiotikum nem sokat segít, ha a gyulladás vírusos vagy autoimmun eredetű, de ennyiből ezt nem lehet megállapítani. De lehet, hogy ez itt éppen segítene, szövődmények nélkül meggyógyulnál.
Én megpróbálkoznék a másikkal is.
2/6 anonim válasza:
Persze, nyilván nem halsz bele de a negfelelő gyógyszerrel azért jóval hamarabb kijöhetsz és talán nem alakul ki szövődmény sem.
3/6 anonim válasza:
Azert agyvelore is huzodhat eppenseggel.
4/6 anonim válasza:
Ha bakteriális eredetű és összevissza szeded az antibiotikumot, azzal rezisztenciát alakítasz ki. Ha nem szeded, szövődmények alakulnak ki, akár életre szóló, gyógyíthatatlan egészségkárosodást szerezhetsz. Ha az orvosi utasítás szerint végigszeded a gyógyszert, meggyógyulsz. Persze lehet mellékhatás, a Cefziltől pl. majdnem minden tizedik beteg szédül. Én biztos beszedném a gyógyszert! Ha pont te szédülsz, akkor én a 9 másikba tartozom, aki nem.
5/6 A kérdező kommentje:
De honnan tudja az orvos, hogy bakteriális amikor nem is csinált tenyészetet?
máj. 30. 19:31
6/6 anonim válasza:
Mert ezt ő tanulta, tehát ismeri a diagnosztikai módszereket, azok előnyeit, hátrányait, pontosságát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!