Bőrgomba lenne vagy csak be van pálva a lába?
Figyelt kérdés
Régóta küzd a párom azzal, hogy irtó büdös a lába, próbáltunk már szódabikarbónás ecetes lábáztatást, de nem jött érdemi változás. Ha be megyek a patikába csak a méreg drága termékeket javasolják. Orvoshoz nem nagyon akar menni. Nem viszket neki, de egésznap munkás bakancsot hord a munkájából kifolyólag, és este amikor végre le veszi, akkor olyan mintha szét lenne ázva a lába. Ez nem tudom, gomba vagy más?máj. 28. 10:07
1/10 hollófernyiges válasza:
Gomba esetén hámlik, viszket, esetleg pirosodik is a bőr. Valószínűbb hogy csak beizzad a lába a nem szellőző bakancsba és abban áll egész nap.
2/10 A kérdező kommentje:
És erre létezik valami megoldás? Nagyon kellemetlen neki is, és nekünk is akik szagolják. Igaz egyből meg fürdik megy minden, de maga a zokni is irtózatos.
máj. 28. 10:24
3/10 hollófernyiges válasza:
Nekem akkor volt ilyen a lábam, amikor barlangásztam és egész nap vizes gumicsizmában caplattam. Nem tudom hogy kötelező munkavédelmi bakancsról van-e szó, de ha nem, akkor esetleg érdemes lehet megpróbálkozni valami olcsóbb, légáteresztő fajta túrabakanccsal.
4/10 anonim válasza:
Biztos, hogy van benne gombás komponens. A gombás bőr nem mindig hámlik! A bakancsban ideális környezet van (meleg, sötét, nedvesség). Ha nem próbáltátok még, akkor használjátok az Exoderil krémet, orvos írhat fel gomba ellen gyógyszert. A zokni és a bakancs felvétele előtt kenje be a lábát, miután levette a bakancsot mossa meg és kenje be megint. Amikor csak lehet szellőztesse, napoztassa a lábát. A bakancsot és más cipőit pedig be kéne zárni formalinos zacskóba 24 órára, mert azok is fertőzöttek. (A végleges megoldás az lenne, ha csak tiszta pamut zoknit hordana és nem viselne bakancsot, mert így ha el is múlik, ki fog újulni.)
5/10 A kérdező kommentje:
Sajnos munkája szempontjából muszáj viselnie a bakancsot. Szerintem az lesz a legjobb, ha irat a háziorvosával gombaölő szert.
máj. 28. 12:45
6/10 anonim válasza:
Igen, de a többi óvintézkedést is meg kell tenni!
7/10 A kérdező kommentje:
Az a baj, sajnos nem nagyon tudja kivitelezni, mert szinte állandóan oda van dolgozik. Ritkán talán meg oldható, ezért kellene valami hatékony szer.
máj. 28. 12:54
8/10 anonim válasza:
Napi többszöri zoknicsere nem lehetséges? Mikor wc-re megy, zoknit is vált.
9/10 anonim válasza:
Próbáljon meg valódi bőr bakancsot hordani. A műbőr lábbelikben iszonyú büdös tud lenni a láb és nem kell hozzá lábgomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!