Ahol a tudomány nem segít a betegségen, ott milyen megoldásokkal találkoztatok?
"Ahol a tudomány nem segít a betegségen, ott milyen megoldásokkal találkoztatok?"
Másoknál: Ima. Tagadás. Nem ártalmas hókusz-pókusz placebó.
Nekem személy szerint volt olyan betegségem, amin nem tudott a tudomány segíteni. Így aztán csak vártam és vártam. És "voila"! 7 nap és elmúlt a náthám.
Hát azt azért tudod, hogy a cinizmus is elhatárol? :)
Azért köszönöm, hogy válaszoltál és kívánom, hogy a cinizmus elég legyen kilépni egy szituból, amit nem tudsz megoldani.
Már megbocsáss, de a kérdésed komolytalan.
Ha valakit a környezetedből érint ez a dolog, és valódi választ vársz, akkor miért nem írtad meg, hogy milyen betegségről van szó. Olyan unortodox eljárást keresel, ami mindent meggyógyít?
Konkrétum híján inkább úgy tünt, hogy csak általában keresed a csodálatos gyógyulási történeteket, érintettség nélkül.
Pedig nem annak szántam, inkább nyitottnak mindenféle válaszra.
Jó esetben többféle módon lehet eljutni a megoldáshoz- Aki igaziból tapasztalt valami rendhagyó gyógyítást, gyógyulást, reméltem leírja. A közös pont az lenne, hogy az orvostudomány megvonja a vállát, de a beteg gyógyul más módon. Érintettség van sajnos, és igazad van kb. csodát keresek, hogy tudjak tovább cselekedni.
A működő alternatív módszereket is vizsgálta a tudomány, igazolták a hatékonyságukat, de a hatásfokkal, és a hatás szabványosságával problémák voltak, ezért nem alkalmazzák. A gyógynövényes gyógyítás például ilyen. Igazoltan hatékony, de a modern orvoslás hatékonyabb, és a használt gyógyszerek hatóanyagai mindig azonosak. Egy gyógynövény esetén nem mindegy mikor szeded, hogy szárítod, a növény hol termett, és milyen volt az évi csapadék, és napsütés mértéke. A kutató orvosok mindent megvizsgálnak, amiről azt állítják, hogy működik. Ha működik, a hatásfokot is. Ha megfele, beépítik, ha nem, akkor sem nevezik hatástalannak, csak nem megbízhatónak, vagy nem kielégítőnek. Az akupunktúra hasonló eset. Vizsgálták a hatékonyságát, úgy találták, hogy van hatása, de nem olyan szabványosítható, mint a modern gyógyászat, amellett pedig nagy szakértelmet igényel nem csak anatómia terén, hanem nagyjából 10.000 növényi, állati, és nem szerves hatóanyag terén, amiből a kiegészítő szerek készülnek.
Komolyan venni senki olyat nem szabad, aki csodás gyógyulást ígér, vagy eddig nem látott módszerekkel dolgozik. Az első eset nem létezik. A második pedig azt jelenti, hogy valami olyasmit csinál, amit senki sem tesztelt, nincs háttere, ezért nem biztonságos. Olyanokban sem szabad bízni, akik megpróbálnak neked eladni valamilyen csodagyógyító eszközt. Ha a termék/szoltáltatás nevében nagyon fura szavak vannak, amik nagyon nem illenek oda, mint pl a kvantum, vagy théta, és hasonlók, az is eleve gyanús kell legyen. Ezek az egyszerű embert igyekeznek meggyőzni arról, hogy a termék/módszer valami különleges, modern dolog. Többnyire azonban totális átverés.
Igazából vannak csodák, csak nem így. Az alternatív gyógyászat vagy enyhe esetekben nyújthat segítséget vagy maximálisan a placebo hatás miatt működik.
Olyan van borzasztó ritkán, hogy valaki meggyógyul valamiért és fogalma sincs az orvosoknak, hogy ez hogyan lehetséges, de ez inkább aiatt van, mert nem ismerjük elég alaposan a szervezet működését.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!