Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Mivel érdemes kitakarítani a...

Mivel érdemes kitakarítani a letapadt fülzsírt?

Figyelt kérdés
Nemrég megnéztem, és borzasztó sok fülzsír volt betolva, és beszáradva a fülem belsejébe. Vettem paraffin olajat attól egy fokkal jobb lett a helyzet meg 2-3 szor ilyen fülzsíroldó sprayvel hajmosáskor. De még mindig van egy jó adag már majdhogynem fekete letapadva a dobhártyám fele. Mivel lehet érdemes még feloldani ami fel is oldaná a maradékot vagy csak a fülmosás segítene már dokinál? Félreértés ne essék nem igénytelenség miatt alakult ez így, hanem túl sok fültisztító pálcikát használtam amikor tudtam hogy nem kéne.

2023. aug. 3. 12:53
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha az eddigiek nem használnak eléggé, akkor inkább menj orvoshoz. Időpontra mész, negyed óra alatt végzel.
2023. aug. 3. 13:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Menj el a fül-orr-gégészetre. Én évente megyek, sosem szólnak érte, sőt az orvos mondta, hogy menjek évente. Ha már ott vagyok, akkor mindig tartanak egy rövid kontrollt is, hogy minden rendben van-e részükről. Újabban már nem mossák ki a fület, hanem egy steril csővel szívják ki a lerakódott fülzsírt. Kb. 8-10 perc az egész.
2023. aug. 3. 13:10
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ful orr gegeszeten kitisztitjak max 10 p alatt

Magadnak sak tobbet artasz mint hasznalsz

2023. aug. 3. 13:55
 4/6 krwkco ***** válasza:
68%

Ha problémás az orvoshoz menés, akkor megteheted nagyjából ugyanazt, amit régebben a fülészek csináltak. De csak akkor, ha a dobhártyád sértetlen, nem lyukas!!

Gyógyszertárban lehet kapni injekciós fecskendőt. (Tű nem kell.) Keversz egy pohárban valamilyen bőrbarát zsíroldós, pl. samponos vizet. Felszívod a fecskendőbe és óvatosan befröcskölöd a füledbe. Sokszor ismételve.

Ha végeztél, a vizet ki kell rázni a füledből. Vagy, ha nagyon zavar, kitörölni. Én hajmosás után puha papírból (konyhai törlő, vagy hasonló réteges puha papír) szoktam egy 4-5 mm átmérőjű laza hengert csavarni. És a végénél megforgatva körbetörlöm vele a fülem nedves belsejét. Ha nedves lesz, cserélgetem. Parafinba is bemárthatod, hogy pótolja a természetes zsiradékot.

2023. aug. 3. 16:42
 5/6 anonim ***** válasza:
30%
Menj el fül-orr-gégészetre, s ott egy kis arab rezidens kiporszívózza.
2023. aug. 4. 09:13
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a tippeket én azért nem is mertem/akartam dokihoz menni vele, mert mondom biztos így is telítettek az időpontok, meg ez egy olyan csip-csup dolog, de kérek oda időpontot.
2023. aug. 4. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!