Videken mit esztek fereghajtasra?
Kutyam van lakasban es allandoan faradt vagyok mar evek ota. Most olvastam,h orrvisztetes es vegbeltaji viszketes a belfergesseg tunete embernel is.
Szuksegem lenne hazi praktikakra,mivel hajtsam ki a fergeket?
Mondd meg az orvosnak, hogy szeretnél vér és vizelet vizsgálatot. Fe (vas) legyen mindenképp benne. A lisztérzékenység miatt lehet károsodtak a bélbolyhaid, így sok dolog eleve rosszabbúl szívódik fel. Többek között a vas, ami okoz fáradékonyságot. Alapból, specifikus vizsgálatok nélkül, az alacsony vasszintből is lehetett már lisztérzékenységre gondolni!
Itt egy link is erről:
Volt regebben teljes verkep es a vas normalis. Akkor is mar faradekony voltam. A borom se sapadt es nem porlik.
Minden hozzaszolast nagyon kodzonom!!
"Kutyam van lakasban es allandoan faradt vagyok mar evek ota. Most olvastam,h orrvisztetes es vegbeltaji viszketes a belfergesseg tunete embernel is."
Lehet rüh atka, és bolha is.
Ruhákat 60-80 Celsiuson kell mosni, érdemes vasalni is, onnantó, hogy hordani kezded (tehát amikor friss ruhát veszel ki a szekrényből).
Az atkák, bolhák nem bírják a 60-65Celsiust és afelett, viszont az alatt a meleg nedves helyeket (pl testhajlatok) imádják és szaporodnak, akár télen is.
Nem csak kutya, de háziegér is be tudja hozni ezeket a vérszívókat.
Majdnem elfelejtettem írni, az atkák egy része a porszemeken tapad meg. Tehát rendszeres porszívózás (heti szinten) és szellőztetés (napi szinten) szintén fontos.
(Ha érzékeny van atkákra esetleg, akkor kókuszmatrac - azon alig tapad meg porszem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!