Mit csináljak az ekcémás lábammal?
Áztatni ekcémás bőrt? A lehető legrosszabbat tennéd vele, a maradék zsír is komegy belőle, még jobban kiszárad, beteped, ami aztán fertőződik, begyullad.
Ha be van lobbanva éppen akkor szteroidos krém az orvos ajánlásának megfelelően, egyébként pedig hidratálás, fertőtlenítés ha kezd begyulladni, nem izzadhat be, nem lehet poros és kultúrált mennyiségű napozás jó neki.
A kirepedő sebek gyógyulását gyorsítja az Irix spray. Nekem fagyás miatti sebek tértek vissza rendszeresen a (kéz)ujjaimon. Befujtam Írixel. (Csíp, mint a fene.)
És leukoplaszttal összehúztam a sebszéleket. Időnként (6-12 óra múlva) levettem róla a leukoplasztot, hogy levegőzzön a seb. A tapaszt a repedés irányában húzva, hogy ne távolítsa el a sebszéleket.
Nem egy elfogadott orvosi eljárás, de nekem bevált. Anélkül sokáig fájt a megrepedt bőr és nem gyógyult.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!