Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Mivel gyógyítsam?

Mivel gyógyítsam?

Figyelt kérdés
Egész nap esőben dolgoztam, átázott mindenem. Nem volt lehetőségem átöltözni, mert az is átázott hamar. Most ráz a hideg, fáj a fejem, elment a hangom és nagyon csúnyán köhögök. Mivel gyógyítsam? Településektől, patika, bolt, messze van! Net is csak néha elérhető! Csak hagyma és menta=teafű van. Mit tegyek hogy jobban legyek.

#hurutos, megfázás,
2023. ápr. 2. 15:02
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

"Csak hagyma és menta=teafű van"

Hát akkor ezekkel, mi mással?...

De mielőbb hívj fel valaki ismerőst, vagy írj neki, hogy hol vagy és hogy rosszul vagy, kérd meg, nézzen rád, és hozzon neked meleg ételt, meg ami még kell, ha lehet, vigyen el orvoshoz is!

Jobbulást!

2023. ápr. 2. 15:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Most már melegben vagy, száraz ruhában?
2023. ápr. 2. 15:33
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lázcsillapítód sincs? Szerintem is mindenképpen szólj valakinek, hogy beteg vagy és hozzanak neked gyógyszert, kaját, esetleg egyéb gyógyteát pl: csalántea, diófalevél tea, kakukkfű tea (ha van fűszered az is jó, mert ugyanabból van a tea is).

Ha nagyon lázas vagy akkor a hagyma és a mentatea nem lesz elég.

2023. ápr. 2. 15:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Hagymatea, hagymaszirup a legjobb köhögésre:

[link]

Langyos sós vízzel lehet gargalizálni, ez a torokfájásra használ.

Menta teafű is nagyon jó, amíg nincs hagymaszirupod, addig azt idd, amennyit tudsz.

Fejfájás/láz csillapítód sincs otthon?

Fejfájás elleni gyógyszer nélkül:

[link]

Tudom ezért egyesek lefognak pontozni, de régebben, amikor kevés volt a gyógyszer, akkor a disznózsírt használták a mellkasra is, mint légzéskönnyítő kenőcsöt.

"A népi praktikáról így írnak: Régi-régi praktika, hogy a köhögő gyermek mellkasát disznózsírral kenik be, körbe tekerik langyos vizes ruhával, majd még egy száraz ruhával. Ilyenkor víz visszatartás történik, a zsír nem engedi a bőrfelületről párologni a vizet a testből, ezáltal a hörgőkből könnyebben távozik a váladék."

Aki nem hiszi, a neten is fent van:

[link]

Ha van otthon használd. Akár tehetsz bele egy kis mentafüvet is.

Én is azt tudom javasolni, hogy szólj valami ismerősnek, hogy kaját és némi gyógyszert hozzanak. Talán a doki is kijönne...

Jobbulást!

2023. ápr. 2. 15:58
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ja, azt elfelejtettem, hogy a fenti hagymaszirup/hagymatea cukorral is meg lehet csinálni, bár mézzel tényleg jobb.

#4-es voltam.

2023. ápr. 2. 16:00
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem hinném, hogy otthon van, hiszen azt írja, hogy

"Településektől, patika, bolt, messze van!"...

2023. ápr. 2. 16:01
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Hívhatod a mentőket is egész nyugodtan, elmondod nekik a telefonba, hogy mi van, aztán megmondják, hogy mi legyen. Minél előbb tudjon róla valaki, hogy pontosan hol vagy és hogy segítségre van szükséged, az a lényeg.
2023. ápr. 2. 16:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Azóta mi újság?
2023. ápr. 2. 20:07
 9/10 krwkco ***** válasza:

"Mit tegyek hogy jobban legyek."

Emelkedő hőmérsékletű lábfürdő. Egy lavorba meleg vizet öntesz és belerakod a lábad. Mellékészítesz egy kancsó forró vizet és abból öntözöl bele. Kb. 10 percig kis adagokban. Olyan hőfokig, amit éppen el tudsz viselni, de nem forráz le. Utána törülközés és meleg zokni. Esetleg lefekvés sok takaróval.

Azonnal érezni fogod a hatást.

És legközelebb, ha átázva hazaérsz, kezd ezzel. A "megfázás" egyik oka, hogy a kórokozók a hideg testrészben hamarabb "magukhoz térnek", mint a sejtek és az immunrendszer.

2023. ápr. 2. 22:51
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Esetleg lefekvés sok takaróval."

Hogyhogy esetleg? Szerintem ez alap.

Amúgy írt a kérdező, hogy sikerült segítséget kérnie, kapott meleg teát. :)

2023. ápr. 2. 22:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!