Teázásban jártasak vannak itt? Hol érdemes fehér teát venni és milyet? Ajánlod a fehér teát? Lehet kapni ömlesztett teafüvet is? Plusz ⬇️
Figyelt kérdés
A zöld teáról tudom, hogy nagyon egészséges, de sajnos engem szárít. A fehér teának nincs ilyen hatása?2023. febr. 13. 02:20
1/6 A kérdező kommentje:
Hideg vizes kivonatot kell belőle készíteni vagy forrázatot?
2023. febr. 13. 02:34
2/6 anonim válasza:
Régebben teáztam nagyon, de a fehér teának nem tudom mi értelme van, nem tudtam meginni sosem. Lehet, hogy egészséges, de szerintem a zöld tea sokkal jobb, aromára is. Teázni szerintem hideg vízzel nem lehet, nincs meg úgy a hangulata, így nekem sosem eszembe nem jutna így inni, így áztatni, viszont nagyon melegen sem jó megcsinálni, mert tönkremegy az aromája. Van aki szerint a vizet fel kell forralni és visszahűteni kb. 60-70 fokra, ki kell próbálni kinek mi jön be.
3/6 anonim válasza:
Ûdvözöllek! A fehér tea jòtékony hatàsairòl sokat hallani, egyes vélemények szerint a fehér teàban talàlhatò a legtôbb antioxidàns. Ezek megkötik a szabad gyököket, amelyek a daganatos sejtek kialakulàsàért és ferôzésekért felelôsek. Ràkmegelözô hatàsù flavonoid tartalma megakadàlyozza a sejtburjànzàst. Egyes kutatàsok szerint a fehér-tea 100./.-kal hatékonyabb és hàromszor tôbb polifenolt tartalmaz mint a zôld tea!
4/6 anonim válasza:
Elkészitése; 70-80 fokos vizre van szûkség és a teàt 5 percig kell ebben a vizben àztatni. Ha megteheted, akkor inkàbb szûrt vizbôl készitsed a teàt, és amikor kész akkor elômelegitet bögrébe töltsed ki.
5/6 A kérdező kommentje:
#2. Khm... Kértem, hogy aki jártas, olyan írjon... Inkább nem részletezem, hogy hány ponton süt a reagálásodból, hogy nem értesz hozzá (akkor sem, ha azt hiszed).
#3, #4. Üdv! Köszönöm szépen!
2023. febr. 13. 19:16
6/6 anonim válasza:
#5: Hogy mi van? Képzeld el, hogy régen teázó szeánszokat tartottunk és kísérleteztünk a teákkal is, sőt azzal is, hogy melyiket milyen hőfokon, stb. hogyan a legjobb elkészíteni. A fehér tea rügyekből készül és kevésbé feldolgozott, mint pl. a zöld tea, ennyi a különbség. Nem attól leszel egészségesebb, hogy kicsivel több antioxidáns hatást akarsz elérni, hanem az is számít mi az amit élvezettel iszol, ennél már csak az oolong tea jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!