Akupresszúra, masszázs, akupunktúra. Melyik pontokat kell megnyomni azonnali, gyors energia-feltöltődéshez?
Gyors feltöltődés nincs. Ahhoz tényleges qigong gyakorlatokat kellene végezned. De az energiaháztartást előnyösen tudja befolyásolni, ha a talp közepe táján(kicsit eltér mindenkinek a lábforma miatt) a yongquan pontot dörzsölöd a vesemeridiánon, valamint a tenyér közepén a laogong pontot a szívburok meridiánon. Esetleg még a kutacsodnál lévő baihui pontot is dörzsölheted. Az első kettőt mindkét lábon, és tenyéren, közepesen erős nyomással, a fejtetőn lévőt enyhe nyomással dörzsöld. Segíthet még az is, ha összedörzsölöd a tenyereidet, míg fel nem melegszenek, kidomborítod a hátad, miközben egy mély levegőt benntartasz, és elkezded dörzsölni körkörösen a vesetájékot, amíg kényelmes benntartani a levegőt. Kilégzéskor pedig kiegyenesedsz, majd ismétled még párszor. Amikor ezeket a gyakorlatokat csinálod, végig az orrodon át lélegezz ki, és be.
Ahogy írtam, nem azonnali, vagy gyors, inkább pár nap alatt, ha napi 3 alkalommal csinálod, akkor javul az energiaellátás. Ha nem akarod, hogy kiegyensúlyozatlan legyél, akkor az összes pontot végigjárod minden alkalommal. Talppal kezdve, tenyér, és fej.
Nem tudom, én könyvből szoktam tanulni az ilyesmit. Nem nézek ilyenről videókat. Meg erről nem is nagyon kell. Beírod a pontok neveit képkeresőbe, és kidob egy rakás képet, hogy hol találod meg őket. Bár igazából csak a talpon lévő pontot nehezebb egy picit megtalálni. A kutacsod tudod hol van, mert a fejtetődön az egy elég érzékeny pont, a tenyered közepét is könnyű belőni. Ha rákeresel, hogy vese meridián, és hogy yongquan, vagy "bugyborékoló forrás" pont, akkor pedig a konkrét pontot mutatja azon a meridiánon.
Ha fokozni akarod a hatékonyságot, megtanulhatnád a hasi légzést is(qigong változat). Próbálj rákeresni. Qigong(csikung/chikung) hasi légzés, vagy qigong(csikung/chikung) buddhista légzés néven fogod megtalálni. Amikor belégzel, csak dörzsölöd, amikor kilégzel, nyomást is gyakorolsz dörzsölés közben. A qingongban az életerő áramlásának alapja a légzés.
szerintem az én hozzászólásom is elég normális volt. Egyes vagyok.
Engem mindig feltölt, nem értem, mi a baj..
8-as, én azért felpontoztalak. Sok itt a túlérzékeny galamblélek :)
Egyes/hetes vagyok.
9-es, én is felpontoztalak, mert kipróbáltam amit írtál és bejött. Tele vagyok energiával.
Nyolcas vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!