A Doterra termékek és egy átlag drogériás illóolaj minősége milyen viszonyban van?
Több tudatos vásárlós cikket elolvastam, számomra is úgy tűnik, hogy a Doterra túlárazottsága az MLM jellegből is következik. De különösen vegyészek, biológusok véleménye érdekelne akik erre vegytisztán tudnak felelni. Sajnos közemberként - mivel más területen dolgozom csak hipotéziseim vannak a témában. Könnyű lehúzni és felmagasztalni vmit, de a valid tudományos infó jól jönne.
Ez nekem különösen tetszett:
Több doTerra-ban érdekelt küldött nekem korábban egy videót, hogy bizonyítsák a hitüket. Nem tudom, hogy ők végignézték-e és megértették-e azt, amiről a videó szól. Én végignéztem.
Az előadó általánosságban beszélt az illóolajokról, az illóolajok (általánosságban) antioxidáns hatásáról, majd következett az összehasonlító elemzés. Az előadó végig kihangsúlyozza hogy a doTerra termékeit az ottani kereskedelemből beszerzett szintetikus, „hamisított” olajokkal hasonlították össze! (E fölött gondolom elsiklott a többség.)
Amerikában nincs törvényi szabályozás az illóolajokkal kapcsolatban, ezért is hozott létre a DoTerra egy saját minősítési rendszert. Szabályozás híján nagyon sok szintetikus illatos olajat neveznek illóolajnak (essential).
Magyarországon viszont csak olyan illóolajok hozhatók forgalomba, amelyek megfelelnek a törvényi előírásoknak és rendelkeznek minőségi tanúsítvánnyal. Nálunk csak a 100%-os tisztaságú termék nevezhető illóolajnak.
A doTerra termékek Amerikában lehet, hogy kiemelkedő minőségűnek számítanak, de csak ott, mert ami ott kiemelkedő, az Európában a minimum követelmény – az illóolajokra vonatkozóan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!