Kezdőoldal » Egészség » Alternatív gyógyítás » Kristálypalackot hogyan kell...

Kristálypalackot hogyan kell tisztítani?

Figyelt kérdés

Az egyik családtagom névnapjára olyan üvegkulacsot kapott, aminek egy nagy kristály van a belsejében (kivehető ásványbetét tulajdonképpen).

Az a kérdésem, hogy egy ilyen kulacsot hogyan kell megtisztítani?

Persze magát a palackot mosogatószerrel elmosom az nem gond, de ezt a kristályos betétet mivel tisztítsam meg?

Sima víz szerintem nem elég, viszont ásványt nem tudom mivel lehet tisztítani, úgy hogy ne tegyek kárt benne (eredeti ásvány, nem üveg).

Ha a palackba beleteszen a betétet és feltöltöm vízzel, akkor az ivóvíz hozzáér a kristályhoz, szóval valahogy meg kellene tisztítani, csak nem tudom mivel.

Ha valaki tud írni valamilyen bevált tanácsot, azt nagyon megköszönném!

2022. márc. 12. 17:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Sajnos mikor kiírtam a kérdést, nem találtam ilyen tisztítási útmutatót sehol, ott sem ahonnan rendelve lett a kulacs.

Végül füsttel (füstölő) fertőtlenítettem és utána mostam meg folyóvízben.

Köszi a választ, ment a zöld pipa. :)

2022. márc. 18. 12:26
 12/16 anonim ***** válasza:
70%

Kérdező!

Szívesen.:)

Nem nagyon értek hozzá, csak neked keretem rá. Egy ismerősöm nagyon hisz ezekben a dolgokban, -én kevésbé-, és ő egyszerűen csak az ásványokat dobálta bele valami befőttes üvegbe,arra vizet öntött és abból ivott.

Nekem csak az ásványok tetszenek, mert valóban szépek, de a gyógyító hatásuk...hát az számomra már kétséges.

Nyilván ezzel nem megbántani akarok senkit.

2022. márc. 18. 22:16
 13/16 A kérdező kommentje:

Megértem, szerintem is nagyon szépek, ugyanakkor a gyógyító hatásukban sokáig én sem hittem. Viszont egy ismerős egyszer felhívta rá a figyelmemet, hogy ha a föld növényeiből kinyerhetünk vitaminokat, meg a víz, amit iszunk tele van olyan ásványi anyaggal, amire a szervezetnek szüksége van, akkor egy kicsi kődarab is hordozhat magában ilyen anyagokat, ami jó hatással lehet különböző betegségekre.

Ezért gondolom, hogy apa ezzel a kulccsal végülis hasznos ajándékot kapott, szerintem ebben a formában lehet hasznosítani a kőben rejlő anyagokat.

"Varázserőt" én sem tulajdonítok neki, de alternatív gyógymódnak elismerem.

2022. márc. 18. 23:59
 14/16 anonim ***** válasza:

Tulajdonképpen amit a gyógynövényekről és a vízről írsz, az alapján van benne logika, hogy egy ásványnak is lehet ilyen hatása.

Meg tudjuk, hogy "A hit hegyeket mozgat meg."

Azt mindenképpen meg kell mondanom, hogy te vagy az első, aki a legmeggyőzőbb magyarázatot adta az ásványok gyógyhatására.

Mert páran már "kiokosítottak":), hogy miért nem veszek rodonit nyakláncot meg karkötőt, mikor az milyen jó a szklerózisra. Más meg a rodokrozitra mondta ugyanezt. Hiszen ha ilyen egyszerű volna ezt a betegséget gyógyítani...

Valamint azt is észrevettem, hogy különböző weboldalakon vagy egymásról másolják a hatásaikat, vagy egészen más hatást írnak ugyanarra az ásványra.

Mindenesetre bízom benne, hogy édesapád hasznát veszi az ajándéknak.

És még annyit, hogy nekem is van itthon egy kisebb ásványgyűjteményem, de pusztán a szépségük miatt vásároltuk össze apránként.

2022. márc. 19. 23:35
 15/16 A kérdező kommentje:

Én kicsit más szemszögből nézek erre a témára, sajnálom, hogy ilyen kiokosításokban volt részed.

Keresztény szemmel én úgy tekintek az ásványokra mint ajándékra, éppúgy ajándék egy gyógynövény vagy maga a víz is, amit iszunk. Viszont önmagában kevés egy ásvány egy ilyen betegség gyógyítására.

Nekem is van néhány ásvány nyakláncom meg kisebb ásványaim, de inkább azért, mert szépek.

Van egy ásványok gyógyhatásáról szóló könyvem, ebben utánanéztem a két ásványnak amiről írtál. Keringésjavító hatásúak, a rodonitnél láttam kiemelve, hogy autoimmun betegségek esetén ajánlják. Neten nehéz tájékozódni ebben a témában, velem is sokszor megesett, hogy teljesen ellentétes hatást olvastam ugyanarról az ásványról két különböző oldalon.

Szeretném neked megköszönni ezt a beszélgetést!

Gyakorin sajnos egyre ritkábban lehet így beszélgetni egy adott témáról, ezért is köszönöm a hozzászólásaidat és mindazt amit megosztottál!

2022. márc. 21. 01:15
 16/16 anonim ***** válasza:

"Keresztény szemmel én úgy tekintek az ásványokra mint ajándékra, éppúgy ajándék egy gyógynövény vagy maga a víz is, amit iszunk."

Teljesen igazad van, bár én valahogy az egész körülöttünk lévő világra adományként tekintek. Úgy értem, az ember nem lakta részekre.

A nettel is úgy vagyok, mint te, hogy inkább a könyveimben bízok. Csak nekem a Chris Pellant féle Kőzetek és ásványok c. határozó könyve van, ami nem a gyógyhatásukat tárgyalja, hanem pl. a lelőhelyeiket, színüket, keménységüket, milyen társulásokban találhatóak, stb.

De ha itt ülök gépnél, akkor néha-néha itt is nézegetek képeket.

Ugyanígy vagyok a gyógynövényekkel is, ha szükséges valami, azt inkább kikeresem valamelyik gyógynövényes könyvemből. A neten sokszor már helyesen sem tudnak írni.

Nagyon kedves tőled, hogy megköszönted a beszélgetést. Hasonlóképp gondolom én is.:)

2022. márc. 21. 01:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!