Ölelés mint terápia [?]
!!FIGYELEM!! Nagyon fontos a két linkelt oldal TELJES és figyelmes elolvasása a szavazás előtt!
Ölelés mint [terápia]: [link]
Van itt valaki aki "hivatásos ölelő" / végezne ilyen terápiát? Akár valami képzés keretein belül szerzett tapasztalatot, papírja/tanúsítványa van róla?
Az biztos a jelenlegi vírus helyzet totálisan keresztbe tesz az "ölelésnek" ráadásul mindenhol és minden formában. :(
Biztosan elég más lenne az eredmény, ha nem lenne a vírus helyzet.
Tudtommal tőlünk nyugatra működök már ilyen. Nem csak Amerikában.
(off- Ebben az országában aminek lenne igazi nagy haszna és értelme. Az el van fojtva, be van záratva, le van amortizálva, lehetetlenné van téve ha volt és működött, ha meg lenne a csírája egy ilyen új dolognak az "betonba" van zárva. -off)
Évekkel ezelőtt már olvastam az ölelés/fizikai kontaktus pozitív élettani hatásairól. Én már gyerekkoromban is nagyon bújós voltam, de felnőttkoromra már csak a párom volt az, akitől ölelést kaphattam. Rájöttem, hogy ez mennyire fontos nekem, és talán másoknak is az. Azóta tudatosan rászoktattam magam arra, hogy a hozzám közel állókat találkozáskor megöleljem. Érdekes folyamat volt. Volt olyan nagyon jó barátom, aki nem kicsit meglepődött, még a saját anyukám is, de mindenki viszonozta, és úgy érzem, ez közelebb hozott minket egymáshoz.
Most már bőven megvan a napi "ölelésadagom", mivel a gyerekeim is nagyon igénylik.
Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy naponta több órán keresztül ölelgessek idegeneket pénzért.
#4 Nem mindenki alkalmas ölelőnek. Régebben is olvastam róla nem úgy megy, hogy a kliens csak becsönget aztán se - szó se - beszéd és kezdődik is az ölelés. Elbeszélgetnek előtte és valami kis szimpátiának, "egymásra hangolódásnak" meg kell előznie. Különben fabatkát sem ér az egész.
Ez az ölelés soha nem lesz olyan mint ha barátod, gyereked, közeli szeretted pl. barátnő ölelne meg.
De gondolj bele milyen lenne neked, ha például egy ölelést kapnál egy egész hónapban vagy egyet sem ?
Létezik ilyen, hogy egy ölelés tudott neki adni annyi erőt, hogy "legalább a partig kijusson és ne sodorja el a folyó teljesen, hiába nagyon távol ért partra, de partara ért."
"De gondolj bele milyen lenne neked, ha például egy ölelést kapnál egy egész hónapban vagy egyet sem"
Valóban rossz belegondolni. És elhiszem, hogy vannak emberek, akiknek nagy szüksége lenne rá és akár fizetnek is érte, hogy valaki kedves legyen hozzájuk és megölelje őket. Nincs is ezzel semmi gondom.
Érdekes lenne, ha kísérletképpen kipróbálnák, hogy egy kórházba küldenének ilyen hivatásos ölelőket. Nem lepődnék meg, ha javulnának tőle a gyógyulási statisztikák.
Én nagyon örülnék neki ha itthon is működne ilyen "szolgáltatás", szívesen igénybe venném mivel évi kettő-három ölelést ha kapok de azt is csak nagyon röviden pl ajándékozás alkalmával.
Korábban már regisztráltam egy olyan oldalra is ahol "ölelőtársat" kereshet magának az ember, de vagy azért mert nem ismert oldal vagy mert nem merik az emberek igénybe venni nálunk, nem találtam senkit.
Abban lehet igazság hogy nem lenne egyenértékű egy ölelés olyasvalakitől akit akkor látok először mint egy baráttal/barátnővel, de én mégis úgy érzem hogy az én esetemben ilyen kevés érintkezés mellett nagyon sokat segítene ebben a formában is.
Soha nem olelkeztem. Sot utaltam mikor baratnom mikor meglatott mar ugrott is ram hogy megoleljen. Ha a parom teszi az mas, viszont eleg szorongos vagyok, es a mai napig nem szeretem csak ugy az olelest, nekem az szamomra tul kozeli fizikai kontaktus...
DE olyan nyugtato hatassal van ram amikor a parom megolel hatulrol, elont teljesen a biztonsagerzet. De csak ha hatulrol, imadok igy elaludni. Akkor biztonsagban erzem magam.
De el nem tudnam kepzelni hogy csak ugy olelgessek embereket. Mint irtam meg hozzam kozelallokat se nagyon
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!