Mit tegyek felfázás ellen?
Figyelt kérdés
3 percenként pisilni járok éjszaka, nem hagy aludni és fáj is. Hogyan kezeljem házilag ha lehet, 2 C vitamint vettem be iszom a vizet és fájdalom csillapítót is vettem be.
16/l
2021. dec. 20. 00:12
1/7 anonim válasza:
Tőzegáfonya kapszula/tea. És rengeteg, de tényleg rengeteg víz. Minél hígabb a vizelet annál kevésbé fog fájni távozáskor. Ha pár napon belül nem leszel jobban, akkor háziorvos!
3/7 anonim válasza:
Szerintem háziorvos, persze ha a toppon van. Nekem a vesém majdnem ráment a felfázásos kalandra. Egy péntek este jött ki ráadásul. Tulajdonképpen szűnni nem akaró vizelési ingerem volt. Aztán vér is jelent meg. Főztem én is teát+ azonnal elkezdtem szedni a tőzegáfonya kapszulát. A hétvégét kibírtam, jobban is voltam de azért elmentem háziorvoshoz, mert azért a felfázás nem játék, ezt Eü-s hallgatóként tudom. A háziorvos írt fel antibiotikumot, de mivel még nem volt tenyésztés, csak random egy széles spektrumut kaptam. 2 nap után megjött az eredmény, E.Coli, és sajnos az a gyógyszer hatástalan volt rá, amit felírt. Visszamentem, kaptam megfelelőt. Akkor már éreztem, hogy mintha fájna a derekam. Másnap estére belázasodtam és a gyógyszert is kihánytam, meg úgy mindent. Olyan fájdalmaim lettek, hogy se feküdni se semmit nem tudtam, jártányi erőm sem volt. A sürgősségin kötöttem ki. Vesemedence gyulladásom lett, mert felszállt a fertőzés. Majdnem 3 hétig tartott a gyógyulás, de még mindig benyilal a vesém. Szóval a felfázás nem játék, nem vagyok a minden tüsszögésre antibiotikum híve, sőt ellenzem is, de felfázásra jobban jársz, ha szedsz. Menj el dokihoz, ne járj úgy mint én. Mondjuk tény, hogy én 3 napot elvesztettem a megfelelő gyógyszeres terápiáig eljutással. Ugye a 2 nap hétvége, illetve a mintát csak másnap vittem el. A háziorvos is hibázott persze, mert tudnia kellene, hogy a hólyaghurutok 90%-át e.coli okozza, szóval olyat kellett volna felírnia, ami jó e.colira.
4/7 anonim válasza:
Mannóz és tőzegáfonya, dm-ben van mindkettő. Az első 3 napon 50000 NE D-vitamin, majd napi 4000. C vitamin reggel este 1000 mg. Jó felszívódású cink. Nagy folyadékbevitel, cukor kerülése.
5/7 Grimfox válasza:
Nők esetén a felfázást különösen komolyan kell venni. Házilag ezt csak akkor kezeld, ha nincs más lehetőség. Egyébként mindenképp orvos. Nem csak a vesédre veszélyes, de ha szövődményei lesznek, mert nincs megfelelően kezelve, akkor akár meddőség is lehet az eredmény. Ne próbáld otthon kezelni, mindenképp keress fel egy orvost, amint lehet.
6/7 anonim válasza:
Na meg veseelégtelenségig is eljuthat az ember egy súlyosabb gyulladással. 4-es, te meg marhaságokat ne is haragudj, de ne terjessz! A vitaminok túladagolása veszélyesebb sokszor, mint a hiánya. Attól mert vízben oldódó, nem lehet túladagolni. Annyit úgysem lehet meginni, hogy normálisan kiürüljön egy ekkora mennyiség. A D vitamin meg zsírban oldódó. Nem tesz jót, ha felszaporodik a szervezetben. C vitaminra visszatérve, nagy mennyiségben károsítja a vesét. Szóval hólyag hyulladásra, mely könnyen rámehet a vesére veszélyes a c vitamin túladagolás.
7/7 anonim válasza:
Azonnal kérj vizelettenyésztést mielőtt bármiféle antibiotikumot felírnának találgatásra, nekem a bal vesém ment rá az orvosok felelőtlenségére. Kórházi urológushoz rohantam legelőször és vittem is a reggeli első vizeletem gyógyszertári pohárkában, én azt hittem hogy ott a kórházban megfelelően tudják tárolni, inkubálni és elemezni... aztán kiderült hogy semmire nincsenek felszerelkezve, a doki kiöntette velem majd a napközbeni 16. vizeletem küldte be laborba... már akkor fogtam a fejem hogy ez normális? Nem, nem volt az.. mindig is csak a reggeli legelső vizelet steril tartályba!!! Mivel csak ez lesz elég koncentrált, napközben ugye iszunk és mindent átmosunk a folyadékkal akkor már a bacik sem mutathatóak ki pontosan, főleg hogy az állandó inger miatt 10-20 percenként mászkálunk a WC-re. Azt javaslom neked hogy egyből magánlaborba menj mert kórházi keretekben hetekig tart egy amugy 3-4 napot igénylő tenyésztés... hihetetlen ami itt folyik egészségügy címszó alatt. Célzott antibiotikumos kezelés kell, ne várd meg hogy a vesédre menjen és vért pisilj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!