Amit szedek diófa levelet még fel lehet használni?
Úgy tudom, nyáron szokták szedni, amikor szép zöldek és egészségesek a levelek, majd kiszárítják. A mi diófánkon már erősen sárgulnak a levelek, te mikor szedted?
Szárított diófalevelet drogériákban is tudsz venni, nem kerül sokba.
1-es, a belőle főzött teát inni is szokták, és külsőleg is lehet használni. Az én dédmamám a haját festette vele idősebb korában :)
1/
Ezért kell szabályosan alkalmazni
2/
Én csak tegnap szedtem van benne zöldebb is de ha lehet kapni megnézem azt is. Nekem a szememre kéne borogatni
Júliusban van a diólevél szüretelés ideje.
Olvasd Gyuri bácsit. Vedd meg a teáját.
"A szem külső mosogatása a diólevél teájával oldja a szemfenéken lerakódott plakkokat, javítja a látást."
Ha gyulladt a szemed, akkor kamillateával gőzöld. Forrald fel, tedd bele a kamillát, hagyd állni. Tedd tálba, hajolj fölé, tégy a fejedre egy törülközőt, és nyitogasd ki a szemed.
A diólevél szüretelés ideje július.-augusztus.
Amit most szedtél, dobd el, vagy ne igyál belőle, legfeljebb a lábadat áztasd bele.
6/
Nem gyulladt teljesen más baja van.
7/
Nem is akartam meginni
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!